FX6300 sistem donma sorunu

yulvadi3xiri

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır bu sorun ile karşı karşıyayım. Bakmadığım forum kalmadı. En sonunda derdimi anlatma ihtiyacı duydum.

Oyun oynarken -herhangi bir oyun, fark etmiyor, hepsi riskli- PC bir anda donuyor ve donduğu ekranda hangi ses varsa o ses çıkıyor. Kimi zaman cızırtılı, bazen dırrr şeklinde ilginç bir ses.

Mecburen yeniden başlatıyorum. Fakat bazen, özellikle CS:GO'da oyun kendini topluyor. 1-2 saniye donuyor ve kendini topluyor. Yeniden başlatmaya gerek kalmıyor.

Windows 10, AMD FX6300, AMD R7 370, GSKILL 2X4 1866 MHz, Corsair Carbide 200R, MSI 970A-G46, 500 GB WD hdd. PC Özellikleri bunlar.

Şu ana kadar denediğim şeyler;

- Ekran kartı sürücüsünü güncelledim.

- Bios'u güncelledim.

- Ses kartı sürücülerinin çakışmasını engelledim, bazılarını kaldırdım vs.

- Bios'ta belleğin çalışma frekansını düzenledim.

- Ön jak - arka jak arasında bir görev çatışması vardır deyip, yalnızca ön jak, yalnızca arka jak denedim.

- Eski ekran kartım EN9500GT'ydi emektardı kendisi ve onda da aynı hatayı alıyordum.

- Harddisk değiştirmeme rağmen yine aynı sorun devam etti.

- Format çekmem de sorunu engelleyemedi.

Çok trajik bir durum gerçekten. Düşünün daha geçen gün Shogun 2 aldım ve savaşın en heyecanlı yerinde oyun donuyor, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Keza CS:GO'da da aynı problem. Maçın en heyecanlı yerinde, hoppala yeniden başlat.

Kardeşim de LoL oynuyor sanırım ve o da aynı sorunu yaşadığını söyledi.

Velhasılı durum bu. Yardımlarınızı bekliyorum.

Evet onu da denedim. Fakat sorun ortadan kalkmadı. Acaba 2x4 gb bellek daha mı taksam diye düşünüyorum. 200 lira civarında seyrediyor aynı marka.

Not: Moderatör arkadaşım, neden konu başlığımı benden habersiz değiştirdiğini öğrenebilir miyim? Konu sistemin donmasından daha özel bir problem. Bilgisayarım gayet iyi çalışıyor bu problemin dışında. Sadece bir kere sanırım Steam'den backup yüklerken genel olarak dondu. Onun haricinde taş gibi...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı