FX6300 Sistem Kitlenme Sorunları

GamingHard

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, benim durumum biraz karışık ama yardım ederseniz cidden çok makbule geçer.

Benim eski sistemim FX6300 işlemcili, M5A78LM-LX3 anakartlı, 4GB DDR3 RAM'li bir sistemdi. Sonra ben bunu yavaş yavaş yükseltmek istedim ve bir SSD aldım. Sıkıntısız çalışıyordu.Sonra anakartımın Sata 3 ve USB3 desteklemediğini öğrendim. İnternetten ikinci el USB3, SATA3 destekleyen ve ayrıca işlemcime de uygun anakartlara baktım ve MSI970A-G43'ün benim için uygun olduğuna karar verdim. Sonra ben işlemcimi, anakartımı ve ramleri arkadaşıma sattım. MSI970A-G43 ile birlikte 8GB Gskill 1866mhz RAM ve FX8350 işlemci aldım. Sistem çalıştı ama oyun oynarken değil de tarayıcıda veya bilgisayarda gezinirken 15-20 dakika da bir anlık kitlenmeler/donmalar oluyordu böyle bir 30 saniye falan süren sonra da bilgisayar toparlıyordu kendini. Yani mesela Spotify'a tıklıyorum yanıt vermiyor, ardından Opera'ya tıklıyorum yanıt vermiyor ama 30 saniye sonra ikisi birden bir anda geliyordu. Dedim heralde o kadar işlemci anakart falan değiştirdim ondandır. Bugün bilgisayarımı formatladım ve aynı sorunla yine karşılaştım. Sorunun işlemcide olduğunu düşünmüyorum çünkü yeni aldığım anakartta eski işlemcim de aynı sorunları yaşatıyordu. Şahsen anakarttan şüpheleniyorum.

Sizin fikriniz nedir? Bu durumda ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Biraz araştırma yaptım ve bu sorundan muzdarip olan kişilerin de benimkiyle aynı anakartı yani MSI 970A-G43 kullandığını farkettim :( üzücü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı