FX6300 ve GT 710 sistem yavaş çalışıyor

Screpie

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, merhaba. Yaklaşık 10 senedir aynı hard diski kullanmaktayım (Seagate Barracuda 1TB). Aşağıdaki fotoğraflarda da görebileceğiniz üzere HD Tune testi temiz çıktı. Bilgisayarım çok yavaş. Acaba HD Tune testi yanlış bir bilgi mi veriyor yoksa bilgisayarın yavaş olması başka bir donanımla mı alakalı? Diğer PC özellikleri: AMD FX6300, GT 710, 8 GB RAM (kullanılabilir miktar 4 GB gözüküyor, anlam veremedim.). Sizce yavaş olmasının sebebi bilgisayarın eski olması mıdır veya bilgisayara virüs bulaşmış olabilir mi? 240 GB'lık bir SSD bakıyorum bunun için.

Dosya Ekleri

• hdd damage.png
    hdd damage.png
    26,5 KB · Görüntüleme: 66
  • hdd health status.png
    hdd health status.png
    46,1 KB · Görüntüleme: 68
HDD'ye göre de mi yavaş? Çok aşırı yavaş ise sorun olabilir. Ama normal yavaş ise HDD bu sonuçta.

Evet HDD'ye göre de yavaş. Mesela başlat'a bastığımda yaklaşık 1 dakika beklemek zorunda kalıyorum o yüzden alt + F4'den kapatıyorum, png uzantılı dosyaları da açmak uzun sürüyor. CS de harita yükleme süresi de çok uzun (oyuncular Bekleniyor'un son 30 saniyesinde yetişiyorum) bilgisayar yaklaşık 10 dakikada açılıyor. En son Valorant oynarken oyun başladıktan sonra açılıyordu.

Evet HDD'ye göre de yavaş. Mesela başlat'a bastığımda yaklaşık 1 dakika beklemek zorunda kalıyorum o yüzden alt + F4'den kapatıyorum, png uzantılı dosyaları da açmak uzun sürüyor. CS de harita yükleme süresi de çok uzun (oyuncular Bekleniyor'un son 30 saniyesinde yetişiyorum) bilgisayar yaklaşık 10 dakikada açılıyor. En son Valorant oynarken oyun başladıktan sonra açılıyordu.
Windows 10 dakikada açılıyorsa bir sorun var. Virüs taraması yaptınız mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı