FX6300 ve GTX750 Ti overclocklanır mı?

onrbln

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Son çıkan CoD: Warzone oyununu oynamaktayım. Oyunu 40-50 FPS'lerde 720P'de oynayabiliyorum fakat ekran kartına ve işlemcime birazcık overclock yapmak istiyorum. İşlemcim stok fanı ile çalışıyor fakat kasamda 6 adet fan bulunmakta o yüzden ısınma problemi yaşamam sanırım. Ekran kartım ise ASUS'un GTX750 Ti OC Edition modeli. Overclock yapmalı mıyım? Yaparsam da nasıl bir yol izlemeliyim. Ayrıca bir sorum daha olacak. ASUS M5A97LE anakart ve AMD FX6300 işlemcili sistemime RX570 gibi bir ekran kartı takarsam darboğaz yaşar mıyım?

Bence darboğaz olmaz ancak stok fanla FX6300 işlemciye OC yapmak ne kadar güvenilir onu bilmem. Zaten ısınan bir işlemci OC ile fırın olabilir. Soğutmanın gücünden eminseniz yapabilirsiniz. GTX 750 Ti hemen hemen RX 460 ayarında bir kart ancak FX6300 RX570'i besler diye düşünüyorum.

Sanırımlara bakmayın, Stock halde oyun içerisinde kaç derece ona bakın derim, sisteme zarar verebilirsiniz. Eğer soğutma yeterli ise biraz overclock yapılabilir, ancak çok faydası olacağını zannetmiyorum.

Yaklaşık 1, 30 saat oynamama rağmen işlemci sıcaklığım ve ekran kartı sıcaklığım 58 dereceyi geçmedi ki ASUS GPU Tweak II programı ile OC mode şeklinde kullandım.

Yaklaşık 1, 30 saat oynamama rağmen işlemci sıcaklığım ve ekran kartı sıcaklığım 58 dereceyi geçmedi ki ASUS GPU Tweak II programı ile OC mode şeklinde kullandım.
Sadece ekran kartına OC yapmışsınız o halde. FPS farkı gördünüz mü? İşlemciniz için BIOS ayarlarından voltajı arttırmalısınız, fakat bilinçsiz bir şekilde yapmanızı önermiyorum, işlemcinizi kullanan ve stabil değer bulan insanlardan faydalanmanızı öneririm. Araştırıp bulabilirsiniz. Ekran kartınız tam yükte 58 dereceyi geçmiyor ise OC değerleri biraz daha arttırılabilir.

Tek tek bütün değerleri yavaş şekilde not alarak test ettim ama GPU Boost clock MHz ayarını yükseltince FPS değerim daha da düştü FurMark testinde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı