FX6300 ve HD7850 ısınma sorunu

• Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 2.725
O

OceanWave

Ziyaretçi
Arkadaşlar ekran kartım 80 dereceyi gördü. 79 ' dan çıkartmıyordu en sonunda 80 oldu 80 ' den çıkmıyor yukarı kesinlikle. Yarım saat BF3 Multiplayer oynadım orijinal oyun. Ve sıcaklık bu.
İşlemci ise 68 derece oldu. Stok fan. Zaten fanlar delirdi. Sizce çok değil mi ?

Asus HD7850 2 GB 256 BIT
Amd Fx6300

Ne yapmalıyım ? @Recep Baltaş

Not : Moderatör arkadaş bugün ekran kartıyla açtığım konu farklı. 2 tane konu açmaktan hesap kapatma yani. Farklı konular.

Kasalar için özel yapılan yerde bilgisayar masasında. Alt tarafta duruyor. Fana gelecek olursak 2 adet kasayla gelen var arkada ve önde. Ben yan kapağa 140 mm. ekledim içeri üflüyor. Başkada yok. Kasam Corsair 200r. Havalar sıcak ama bu sıcaklıklar fazla değil mi ?

Buda bir kare.

1212.png

Bilgisayar masalarının kasa bölmeleri genelde dar oluyor ve havalandırma için çok uygun değiller. Çok da toz yapıyorlar. 80 Derece sıcaklık tehlikeli değil ama 87-90 üzerine çıkmamasına özen göster.

Arkadaşlar ekran kartım 80 dereceyi gördü. 79 ' dan çıkartmıyordu en sonunda 80 oldu 80 ' den çıkmıyor yukarı kesinlikle. Yarım saat BF3 Multiplayer oynadım orijinal oyun. Ve sıcaklık bu.
İşlemci ise 68 derece oldu. Stok fan. Zaten fanlar delirdi. Sizce çok değil mi ?

Asus HD7850 2 GB 256 BIT
Amd Fx6300

Ne yapmalıyım ? @Recep Baltaş

Not : Moderatör arkadaş bugün ekran kartıyla açtığım konu farklı. 2 tane konu açmaktan hesap kapatma yani. Farklı konular.
Tf'de Adc'ye tek atan Yasuo kardeşim. İçin rahat olsun, sorun yok. Şimdi sana DirectCU II ve WindForce gibi soğutma sistemlerinin çalışma prensibini anlatacağım. Muhtemelen DirectCU II kullanıyorsun. DirectCU II, ısı 80 dereceye ulaşana kadar fan hızlarını minimum tutar. Isı 80 dereceye ulaştığı zaman fanlar daha hızlı çalışmaya başlar ve ısıyı 80 dereceyi geçirtmeyecek şekilde sabitler. Yani gerekirse fan hızı %100'de çalışır ama ısı 80 dereceyi geçemez. 80 derece özellikle yaz ayında gayet normal bir değerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Seninde benden bir eksiğin yok sen tüm takıma tek atıyorsun. :) Yardımın için teşekkürler. İçim rahatladı resmen. 80 derece ilk defa gördüm ve şok oldum. Bir tek nedense BF3 ' te böyle ısınıyor sanırım Multiplayer olduğu için. Aynen dediğiniz gibi oluyor 79-80 dereceyi kesinlikle geçmiyor. Fanlar en fazla %40 ' ta falan çalışıyor. Tekrar teşekkürler. Ha birde fan alırsam ısı düşer mi 5-10 derece kadar ? Yan kapağa taksam tam ekran kartına üfleyecek şekilde.

@NorthernsKnight Hayır yok.

@Silinen üye Şu kasanın taksiti elimi kolumu bağladı. Hiç bir şey alamıyorum. Anca 1 tane fan alabilirsem alacağım. Şu taksit bitsin inşallah her şeyi alacağım. Teşekkür ederim yardımın için. Şuan 1 adet ayrı fan var o yan kapakta üstte takılıydı yana aldım malum benim ana kartta mosfet soğutucu yok.

@Silinen üye Hocam, en kaliteli soğutma sistemine sahip olsanız bile o kart, fan hızı manuel olarak %100'e ayarlanmadığı sürece 80 dereceye çıkacak. Siz kasanıza benim gibi vantilatör bile bağlarsanız 80 dereceye çıkmasını engelliyemezsiniz. 80 derecede fan %40 ile dönüyorsa ve siz bu kasaya vantilatör bağlarsanız ekrankartı 80 dereceye yine ulaşır ama bu sefer kart 80 dereceyi geçmeye çalışmadığı için ekrankartı fanları %40 değilde %30 ile döner.
rgu5wih.jpg

Benimde ekrankartım da CryEngine 3 gibi oyun motorları ile yazılan oyunlarda 80 dereceye kadar ulaşıyor. :)

OceanWave, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı