FX6300 vs İ3 4130

Ben 4130 kullanıyorum ama FX 6300 biraz daha iyi çünkü i3 4çekirdekli gibi çalışıyor, 6300 ise gerçek 6 çekirdekli. Yalnız güç tüketimi olarak i3 daha az güç tüketiyor ve dolayısıyla daha az ısınır. Mesela 4130, yükte değilken 15-20 derecede yük altında 40 derece civarında çalışıyor.

Eğer güç kaynağını değiştirmeyeceksen ve güç kaynağın düşükse i3 al ama değiştireceksen FX 6300 biraz daha iyi. Oyunlarda iki işlemci de işini görür zaten oyunlar için ekran kartın iyi olması lazım, işlemcinin çok büyük bir etkisi yok oyunlarda.

Göksel Gündüz sanırım kutupta yaşıyorsun. Yükte değilken hangi işlemci 15 derecede çalışır? Ya da öyle bir işlemci varda ben mi bilmiyorum.

Core 0 - 1 - 2 - 3 açıp bir resim eklermisiniz ?

Ayrıca arkadaşın sorusuna gelirsek. Bütçene hangisi uyarsa onu al. Eğer netten mario oynayacağım dersen i3 4130 + H81 bir anakart ile işi ucuza kapatırsın.

Mario oynayalı şöyle bir 24 sene geçti. Ben Mario'yu Ateri salonlarında oynayıp bitirmiştim onun yerine Skyrim oynuyorum. Yukarıdaki de oynarken ki sonuçlar. İ3-4130 çift çekirdekli olduğu için Core 0 ve Core 1 değerleri var sadece

Ben FX-4130 sandım. Özür dilerim. Ayrıca yük altında 40 derece görmek bana biraz ilginç geldi. Sıvı soğutma mı var ? Ağrı Dağının zirvesinde mi kullanıyorsunuz sistemi ? Çok merak ettim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…