FX6300 vs İ3 4130

Sürekli windows 8.1 kurun yazıyolar forumda ama yandesk diskten 700 kb ile iniyo en fazla internetim fiber olmasına rağmen ne yapmam gerek ?

Arkadaşlar hala soruma bir cevap alamadım.6300 mı i3-4130 mu ?

İki işlemcinin fiyatları neredeyse aynı.

FX-6300'ün çoklu çekirdekde daha performanslı.

i3-4130'un tek çekirdek performansı daha fazla.

i3-4130'un TDP değeri ve orantılı olarak güç tüketimi daha düşük.

Oyun için alınacaksa AMD yada Intel farketmez. Render için, her ikisi de kötü bir seçim.

Soruna gelirsek; FX-6300.

İki işlemcinin fiyatları neredeyse aynı.

FX-6300'ün çoklu çekirdekde daha performanslı.

i3-4130'un tek çekirdek performansı daha fazla.

i3-4130'un TDP değeri ve orantılı olarak güç tüketimi daha düşük.

Oyun için alınacaksa AMD yada Intel farketmez. Render için, her ikisi de kötü bir seçim.

Soruna gelirsek; FX-6300.
Söylenebilecek her şeyi söylemişsiniz. Harfi harfine katılıyorum. Oyun performansı 6300'ı daha alınası bir işlemci yapıyor.

Buyrun i3-4130'un oyun performansı. Test sistemi aşağıdaki gibi

Oyun performansları

Grafiklerde görüldüğü üzere GTX 780 ekran kartı kullanarak i3-4130'u zorlayacak tek oyun Crysis 3 o da 1920x1080 çözünürlükte ve Very High ayarda çünkü Crysis 3 hem işlemciye hemde Ekran kartına yüklenir. Eğer 1920x1080 çözünürlükte oyunları oynuyorsan i3 ile Crysis3'ü de rahatlıkla oynarsın.

Sonuçta ne 8320 almanın bir mantığı var nede 4770K. Bu şekilde bir işlemci aldığında sadece boşa masraf yapmış olursun. Birde i3 ile Mario oynarsın diyenlere fazla itibar etmemek lazım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı