FX6300'a Overclock Yapmak

omurus

Decapat
Merhabalar FX6300 işlemciye sahibim ve işlemcimi 4.3GHz hızında overclocklu bir biçimde kullanmaktayım. Lakin ekran kartım RX570 olduğu için hala bir darboğaz söz konusu. Sıcaklık değerlerim çok düşük %100 yükte 50 dereceyi geçmiyor. Daha önce 4.5 ve 4.8 GHz için birkaç deneme yaptım ama test yaptığımda bilgisayarda kilitlenmeler yaşandı. Anakart modelim M5A97 ile R2.0, PSU ise 600W 70+. Overclock değerlerim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda göründüğü gibidir. Sorum şu ben işlemcimi nasıl daha yüksek seviyelere çıkarırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece CPU Manuel Voltage değerini yükseltmek yeterli olur mu ? Bilgisayara zarar vermeyecek voltaj sınırı nedir ?

Step by step yapmalısınız. En sağlıklı yöntem 0.01 puanlık artışlarla olabilir. Her işlemcinin potansiyeli farklıdır ama her koşulda risk faktörü vardır. Fazla zorlamamanızı öneririm.

Prime95,Aida64 testleri yeterli midir stabilite konusunda emin olmak için ? En az kaç saat yapmak gerekir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…