FX8120 - Gigabyte 78-lmt-s2pt Isınma

Emre Özgenç

Hectopat
Katılım
23 Ağustos 2014
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, FX 8120 işlemcimi Gigabyte 78-lmt-s2pt anakartımda kullanıyorum. Anakartımın TDP değeri 95W işlemcimin TDP değeri ise 125W bu yüzden sıkıntısız çalışsada anakartta ve işlemcide ısınmalar meydana geliyor.

BIOS ile voltaj ayarı yaparak bu durumun önüne geçebilir miyim ? Eğer geçebilirsem bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Teknik bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Gerçekten bu durum beni mağdur etti.
 
Öncelikle AİDA 64 ile stres testi yapıp sıcaklık değerlerini öğrenelim. Çoğu insan yük altında FX 8120 işlemcisinin 75 derece olmasını sorun zannediyor.
 
DotA2 oynuyorum işlemci sıcaklığı 60 C dereceye ulaşıyor anakart sıcaklığı ise 55 C derece civarlarında geziyor. Fakat gündüzleri hava sıcak olduğu için 65 C civarında geziyor. Sizce bu sıcaklıklar problem değil mi? Veya FX8120 için normal sıcaklıklar mı ?
 
Stok soğutucu ile aldığınız bu değerler çok güzel dostum. Bir sorun yok donanımında. Ben render aldığında 74 derece oluyor FX 8150 extra soğutucu ile bu aylarda.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı