FX8300-5500 XT sistem oyunlarda takılma problemi

karo1001

Hectopat
İyi günler FX8300 işlemci, 2x8 1600 MHz RAM ve 5500 XT. Oyunlarin hepsini açabiliyorum ama anlık FPS düşüşleri oluyor, sebebi nedir? İşlemci ekran kartını besleyebiliyor darboğaz olayı yok.

SSD takılı şuan sıcaklık değerleri ekran kartı 60 işlemci 55 derece.
HDD kullanıyorsanız SSD takın ya da yeni bir HDD alın. Bir de darboğaz konusunda emin misiniz? Afterburner ile kullanım değerlerini doğru bir şekilde kontrol ettiniz mi?
AfterBurner ile değerleri kontrol ettim zorlayınca %95 lere kadar çıkabiliyor ancak düşük kullanımlarda takılmalar oluyor DMC 5 oynuyorum mesela 200 fpslere kadar çıkıyor full ayarlarda.

Ekran kartına olabildiğince çok yüklenmeli (oyunlarda grafik ayarlarını yükseltip, ayrıntı gibi ayarları kısması gerekir). Takılan oyunlarda da elinden işlemciye OC yapmaktan başka çaresi yoksa yapsın tabii ki. Ben denediğimde yine de takılıyordu. Bütçe olunca sistem yükseltmesi gerekir. En azından R5 1600 AF sisteme geçse yine de çok büyük fark hisseder.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı