FX8320 OC Soğutucu Önerisi

Ya arkadaşım burada söz konusu olan faz sayısı değil MOSFET SOĞUTMASI ! Eğer Mosfet Soğutman ne kadar geniş olursa anakartı OC'nin stresi ile oluşturduğu ısıyı atmasına yardımcı olur.

Ya arkadaşım burada söz konusu olan faz sayısı değil MOSFET SOĞUTMASI ! Eğer Mosfet Soğutman ne kadar geniş olursa anakartı OC'nin stresi ile oluşturduğu ısıyı atmasına yardımcı olur.
Mosfet soğutma nedir bilmiyorum özür dilerim cahilliğim için. Max 300 TL bütçesi var 120V olmazsa H80i ya da Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme düşünüyor en fazla onu alabilir 290 TL'ye siz ne önerirsiniz ?

Peki başka forumlardan baktığınız kadarıyla o arkadaşlar işlemciye Prime95, Orthos gibi stres testleri yapmışlar mı? Yapmışlarsa ne kadar süre testte bırakmışlar? Bence artık overclock yapanlar en fazla 15-30 dakika arası test yapıp stabil diye kullanıp, etrafa da bu şekilde stabil ve sorun yok diye bilgi veriyorlar. Halbuki o testler altını çizerek söylüyorum en az 1-3 saat ve daha fazla sürelerde test edilir. Neyse uzun lafın kısası umarız kararınızı en kısa zamanda verip sorunsuzca kullanırsınız.

150 TL bütçelik hava soğutma sistemi ile ısınma sorunu yaşamayacaktır. 55-60 derecenin üzerine çıkmayacaktır.
Sizin ısınma sorunu yaşamanızın sebebi kendi parçalarınız ile alakalı bir sıkıntıdan ötürü.

Sıvı soğutmaya para akıtmanın bir manası yok, HYPER 212 EVO yeter de artar bile.
Hocam peki sizce 120V yeterli olur mu olmaz ise 300 TL ye kadar Silver Arrow Extreme ya da H80i düşünüyor .

Tam onu diyecektim ne kavgası, biz bir ekmeğin üzerindeki yağ ve bal gibiyiz falan dermişim :)

Ben tekrardan şunu söyleyeyim, uzun uzun yazmaya gerek yok.
Günümüz Contac 30 soğutucusu bile fazlasıyla yeterli bir soğutucudur.

Sıvı soğutma sistemleri bu kadar övmenin bir manası yok. Fiyatı 2 katı olduğu halde hava soğutma sistemlerinin gerisinde kalan nice soğutucular var :)
Seyit abinin işlemcisi 75 dereceye ulaştı diye diğer soğutucuları yerden yere vurmayalım :) İmkansız bir iş gibi görmeyelim.

Contac30 veya Hyper 212 tarzı bir soğutucu ile 4,4 GHZ'ye voltajlı olarak çok rahat bir biçimde çıkılabilir, sıcaklıklar da 60'ın üzerine çıkmaz.

Bir sürü görselim var önceki konularda. Prime95'de de gözüküyor kaç saattir testte olduğu, sıcaklıklar da voltaj değerleri de :)
Anakarta gelecek olursak, araştırdınız mı bilmiyorum ancak şöyle bir şey var ki Gigabaye'nin anakartlarında ısınma problemi mevcut diyebiliriz.
Bizzat kendim de kullandığım için biliyorum. Ancak çok da bir engel çıkartmayacaktır. Yinede 4,4 GHZ için pek mani olmayacaktır :)

- - - Güncellendi - - -

Aradaki yorumları görmedim ancak şunu direkt olarak söyleyeyim, 250-300 lira gerçekten israf olacaktır.
Yapacağınız iş için 250 liralık bir işlemciye ihtiyacınız yok.

Amazon.com: Corsair Hydro Series Extreme Performance Liquid CPU Cooler H100i: Computers & Accessories

Toplamda 126$ ya da 135$'a (gönderim hızı seçiminize bağlı olarak) gümrüğe takılmadan kapınıza kadar gelecektir 100$ altı olduğu için, madem 300 lira bütçeniz var saçma sapan hava soğutma sistemlerine 270 lira vermek yerine aynı fiyata Corsair H100i alın.
Hocam yaklaşık 270 TL'ye kapımda mı olcak şaka gibi peki Paypal-Visa haricinde kredi kartı geçiyor mu sitede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı