FX8320 + R9 270 Sistem Oyun Oynarken Çok Isınıyor

Hemen yapıyorum.

Oyuna başladım, şu anda oynuyorum. Yalnız program ücretli mi?
 
30 günlük deneme sürümünü indirttim ben sana. 30 gün sonra kullanım hakların kısıtlanır.
Sonuçlar şöyle:
Önce:

Sonra:

Not: Bf4 Ultra da oynadım. Her şey son seviyeydi. (Multiplayer.) Şimdiden teşekkür ederim yardımı dokundu.
Bu arada:
 

Dosya Ekleri

  • Ücret.png
    80,7 KB · Görüntüleme: 431
Bu anlık takılmalar oyunun sonlarına doğru yaşandı mı? Oyunu ilk açtığın zamanlarda da anlık takılma veya donmalar oluyor mu?
Ekran kartın 81 dereceye çıkmış ve tahminen biraz daha ısınmıştır, sıkıntı yaratmaya başlayacak bir seviyeye gelmiş.

İşlemcin ise gayet iyi durumda, ısınma problemi yok.
 
İfadeler: CYP
Çok dikkatli bakmadım ama, şuan medium ayarlarda ama, hafif ve orta ayarda kasma söz konusu. Sanki bilgisayar mavi ekran verecekmiş gibi hissediyorum. Ayrıca, ısı belirgin bir şekilde açığa çıktı. Usb fanı takıp bilgisayarın önüne koyup çalıştırıyorum. Bu arada ara ara mavi ekran verdiği oluyor bilgisayarın.
Not:Yerim dar. Bilgisayarın üstü kapalı.
 
Tahminen sıcaklıklardan ötürü yapıyor. Emin olmak için kasayı ferah bir yere koy ve ekran kartı fan devrini sabit %100'e alıp oyuna gir.
Bak bakalım o kasılmalar bir daha devam edecek mi? Sıcaklık ile donmalar arasındaki bağlantıyı sen kuracaksın, sistem senin elinde. Bak bakalım sıcaklıklar yüzünden mi donuyor. Ve ekran kartına bir hız aşırtma işlemi yaptıysan geri al.
Mavi ekran raporlarını da bizimle paylaş, sorununu adam akıllı çözelim.
C:/Windows/Minidump klasörünü rarla ve Yandex.Disk gibi bir servise yükle, linkini burada paylaş.

Isınıyor deyip geçmeyi de bilirdim ancak sana düşük sıcaklıklar altında kontrol etmeni söylüyorum, yaparsan netlik kazanır.
 
İfadeler: CYP
Teşekkür ederim. Bir şeyler yapacağım. Yalnız Recep Abi'nin dediği gibi egzoz fan taktırsam sorun hallolur mu? Hız aşırtma yaptım mı bilmiyorum ama, nasıl geri alabilirim bilmiyorum. Zaten sistemi ben toplamamıştım. Bilgisayarcı toplamıştı ve bir şey olmayacağını söyledi. Tabi oldu. Yalnız, sistemi Nisan 2014'te toplamıştım.
Peki, bir şey sormak istiyorum:
Termal macun sürsem ve tozları temizlesem işe yarar mı?Çünkü, evim dar ve bilgisayarı başka bir yere koyamam. Zaten bu donanım konusuna bilgisayarcıdan kazık yediğimi( galiba ama, öyle duruyor.) anladığım anda başladım.
Bunların dışında yapabileceğim bir şey var mı?
 
Son düzenleme:
Ekran kartı sıcaklık içinde boğuluyor ve büyük ihtimal kendini korumak için downclock ediyor. Kasanın tepesindeki fan boşluğuna sıcak havayı dışarı üfleyecek bir fan takmalısın. Sistemine işkence ediyorsun.
 
Teşekkür ederim ama, kasamın tepesi kapalı, yani masanın bölmesi var. Yani sıcak hava gidemiyor. Bende bu havayı nasıl dışarı verebilirim diye düşünüyorum. Bne mini usb fanı çalıştırıp soğutmaya çalışıyorum ama ir yere kadar etki ediyor. Daha iyi bir şeyler lazım. Recep abi egzoz fan önerdi ama, önerdiği fan modelini bulamadım. Sizin öneriniz nedir?
 
İşlemcinin termal macununu yenilemenizin faydası olmaz çünkü ekran kartınız ısınıyor bunun sebebi de büyük ihtimalle sıcaklıklar.
Ben emin olmak için yapmanız gerekeni söyledim, gerisi size kalmış.

Kasa için hava sirkülasyonunun yeterli seviyelerde olmaması ekran kartının kolay ısınıp zor soğumasına neden olur. Kasayı hava alabileceği bir yere konumlandırın ve en azından bir egzoz ve 2 adet içeri hava veren fan bulunsun.
Yan kapakta veya alt tabanda ızgara varsa ilk buraları tercih edin, ekran kartına direkt olarak etki eder.
 
İfadeler: CYP
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…