FX8320 ve MSI 970 Gaming Anakart Overclock Voltaj Değeri

• Konuyu başlatan ksn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 2.096

ksn

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. MSI 970 Gaming anakart voltaj degerleri farkli oldugundan overclock yapamiyorum. Resimde gordugunuz degerlerden anlayan arkadaslar lutfen bana 4.300MHz, 4.400MHz, 4.500MHz, 4.600MHz overclock voltaj degerlerini örneğin +0.230000v gibi soyleyebilir mi acaba? Simdiden yardimci olan arkadaslara tesekkur ediyorum.

Z6hSMk[1].png
YvxsVG[1].png
oI3aR1[1].png

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok frekansı 3.5 Ghz olan bir işlemciyi 4.3 gibi pek de azımsanmayacak bir frekansa overclock etmen için evvela kasa içi soğutma ve işlemci soğutucunun güven vermesi gerekir. FX 8350 ve Sabertooth 990fx r2.0 kullanan biri olarak 4.9 Ghz'e ulaşabilmek için 1.55 gibi ciddi bir voltaj vermem gerekti ve tabiatı gereği sıcaklıklar da yükseldi. Bunları kontrol altında tutmak için h80i gt kullanıyorum. Soruna gelecek olursak her FX 8320'nin çıkabileceği farklı frekans ve overclock değerleri vardır ayriyeten bu değerlere aynı voltaj değerlerinde de çıkmayabilir. İşlemcilerin üretim standartları ve silikon kaliteleri aynı modelde bile olsa değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla öncelikle voltajsız olarak çıkabildiğin azami değeri bulup stabil olup olmadığını kontrol etmelisin. Hiç birimiz şu frekansa bu voltajla ulaşır ve kararlı kalırsın gibi kesin ve kati söylemlerde bulunamaz zira bu teknik olarak da mümkün değil.

Öncelikle soğutma ve sirkülasyonu iyi ayarlamanız gerekiyor. Adım adım gideceksiniz mecburen. @HopMacarYerde nin de söylediği üzere ezbere şu şu frekans şu voltaj falan gibi işlemler yanlış olur. Çarpan arttırarak işe başlayıp stok voltajda stabil çalışan max çarpan değerini yakalayın. Sistemin ısınıp resetlendiği durumlarda anakartın biosunda verdiği minimum + voltaj değerinden başlayarak mümkün olan en iyi değeri bulabilirsiniz. Biraz sabır işi, şimdiden kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı