FX8350 için OC ayarları

bhdrsnby

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2016
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar arkadaşlar,

İşlemcim başlıkta da görebileceğiniz gibi FX8350, ekran kartım ise GTX1060. işlemcimin ekran kartımı besleyememesinden dolayı haliyle darboğaz yaşıyorum, genel de oyunlarda ekran kartı kullanımım düşük ve işlemci kullanımım bir hayli yüksek. Hayatım da hiç OC yapmadığımdan dolayı ve internette de neredeyse hiç FX8350 hakkında bir OC bilgisi olmadığından dolayı sizlere sormak istedim. Belli bir voltaj bilgisi, çarpanları kaça getirmem gerektiği vs. bilgisi olan rica etsem benimle paylaşabilir mi? Altta tam sistem bilgimi bıraktım, şimdiden teşekkür ediyorum iyi forumlar.

Ekran kartı: GTX 1060.
İşlemci: FX8350.
Anakart: M5A97 r2.0
Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 EVO.
 
Bu direkt teorik olarak cevap belirtebileceğimiz bir soru değil. Sizin deneyerek işlemci sıcaklığını ve performansı dengede tutmanız lazım. Deneme yanılma yöntemi kısaca. Bir anda bulmayı beklemeyin bu arada, OC yapmak bir olay değil bir olgudur; yani bir süreçtir. Zamanla en uygun sıcaklık - performans dengesini bulursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olabilir.
 
Ekran çözünürlüğünü 1440p yaparsan işlemciye binen yük ekran kartına doğru kayacaktır. Bu sayede işlemci biraz daha rahatlayacaktır. DSR veya VSR ayarları ile ekran kartı sürücü panelinden bu ayarlara ulaşabilirsin.

Bunun haricinde Fx işlemciler hız aşırtmaya oldukça müsaittir. Örnek olması açısından, Fx 8350 işlemciyi 4.8Mhz, 1.5v olarak stabil bir şekilde r9 390 ile yıllarca kullandım. Tabii bu değerlere çıkman tamamen senin deneme yanılma yöntemin ve işlemcinin silikon kalitesi ile alakalı bir durum.

Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı