Arkadaşlar merhaba, sistemimden tam performans aldığımı düşünmüyorum. Sistemim aşağıdaki gibidir. Yardımcı olabilecekler varsa neyi değiştirmem gerekiyorsa söyleyebilir misiniz?
RAM yükseltebilirsiniz, günümüzde 8GB bile az gelirken 6GB hayli yetersiz olur. Tabii kesin kanıya varmak için oyun içi kullanım ve sıcaklık değerlerini bilmemiz gerekir.
RAM yükseltebilirsiniz, günümüzde 8GB bile az gelirken 6GB hayli yetersiz olur. Tabii kesin kanıya varmak için oyun içi kullanım ve sıcaklık değerlerini bilmemiz gerekir.
Anladım cevabın için teşekkürler fakat bir sorum daha olacaktı. Bazen oyun oynarken fps'im 25 e düşüyor son zamanlarda olmayı başladı bu olay. 25'e düştükten sonra oyunun görüntü ayarlarını 1024*768 yapıp sonra geri 1920*1080 yaptığım zaman fps düzeliyor geri. Bunun yanı sıra bilgisayar donuyor ve rest atmadan düzelmiyor bu problemin kaynağı nedir yardımcı olabilir misin?
Teşekkür ederim yakın zamanda yükselteceğim kit olarak yeni RAM almayı düşünüyorum. 8x2 gibi sağ ol.
Anladım cevabın için teşekkürler fakat bir sorum daha olacaktı. Bazen oyun oynarken FPS'im 25'e düşüyor son zamanlarda olmayı başladı bu olay. 25'e düştükten sonra oyunun görüntü ayarlarını 1024*768 yapıp sonra geri 1920*1080 yaptığım zaman FPS düzeliyor geri. Bunun yanı sıra bilgisayar donuyor ve rest atmadan düzelmiyor bu problemin kaynağı nedir yardımcı olabilir misin?
Hocam ısınmadan kaynaklı bir olay olabilir. Bir oyun girip MSI Afterburner ile işlemci kullanımı ve sıcaklığı ekran kartı kullanımı ve sıcaklığını ve FPS değerlerini gösterebilir misin?
Hocam ısınmadan kaynaklı bir olay olabilir. Bir oyun girip MSI Afterburner ile işlemci kullanımı ve sıcaklığı ekran kartı kullanımı ve sıcaklığını ve FPS değerlerini gösterebilir misin?
Sıcaklık değerleri iyi. LoL tarzı oyunlarda ekran kartına çok yüklenmez o yüzden MHz ve GPU CPU kullanımı çok fazla olmaz. Onun dışında bir sıkıntı yok gibi duruyor.
Sıcaklık değerleri iyi. LoL tarzı oyunlarda ekran kartına çok yüklenmez o yüzden MHz ve GPU CPU kullanımı çok fazla olmaz. Onun dışında bir sıkıntı yok gibi duruyor.
Ama sıkıntım FPS'in birden 25'e düşmesi ve bilgisayarın kitlenmesi rest attığım zaman düzeliyor ya da görüntü ayarlarını değiştiriyorum. Ekran kartımda bir sıkıntı olması muhtemel mi
Bu sorunlar olduktan sonra bilgisayarı formatlattırdım Win 10 64 Bit kurulu şu an bilgisayarı parçalarını fanlarını falan temizledim termal macun yenileme yaptım yine aynı sorun devam etmekte