400 WATT PSU yetmez. Ekran kartı ya da başka bir şeye zarar vermemek için PSU'yu değiştirmeden en azından oyun oynama bence.
NVIDIA GeForce 10 serisi grafik kartlarının teknik özelliklerine göz atın.
www.nvidia.com
Altta teknik özelliklerde, Tam Teknik Özellikleri Görüntüle'ye tıkla yazıyor.
Minimum 500 WATT istiyor.
Ekran kartı sadece watt çekmez, PSU'dan gelen 6 veya 8 pinlik hattan yeterli amper beslemesi alamazsa sıkıntı olur. Ekran kartının amper ihtiyacı ve PSU'nun verebileceği değerlere ulaşmak zor. O yüzden totalde power değeri yüksek PSU'ların 6-8 pin güç hatlarındaki amper gücü de yüksek olur.
Ayrıca 80 plus sertifikaları olan ürünler bu değerleri ve verimlilikleri sağlayabilmek için kaliteli bileşenlerden oluşurlar.
Ülkemiz elektriği kalitesiz olduğundan kaliteli PSU nesiller boyu kendini ve bileşenleri daha iyi besleyip, korur.
Bir de PSU kapasitesinin sınırlarından uzak kullandığından az ısınır ve fan sesi az olur.
Ayrıca 600 Watt ve üzeri alırsan ilerde ekran kartını yükselttiğinde kullanmaya devam edersin.
Aldığın PSU'yu yıllar sonra kuracağın ikinci sisteminde de kullanabilmelisin bence.
Ben FSP HYDRO G 750 WATT 80 plus gold tam modüler kullanıyorum mesela.
Ekran kartım rx 480 önceki sistemimden kalma, yaz aylarında rtx 2070 veya 2080'e geçmeyi düşünüyorum. 9600k işlemci ve 16 gb RAM ile sorunsuz bir geçiş olacak.
Şu anki ekran kartıyla PSU'nun fanlarının adam akıllı çalıştığını görmedim, zorlanmadığından sessiz modda gibi farkettirmiyor kendini.
Amd 270x ile High Power 500 watt kullanıyordum. Mübarek fön makinesi gibi sıcak hava üflüyordu.