FX9590, SAPHİRE R9 380 NİTRO CS:GO Donma Sorunu

Davut ÖZTÜRK

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

• Board: MSI FXA990 Gaming
  • RAM : Hi-Level 16GB DDR3 1600
  • İşlemci: FX9590 5GHz
  • İşlemci Soğutucusu Akasa Venom
  • VGA: Saphire R9 380 Nitro
  • SSD: Kingston Savage HyperX 240GB
  • Görüntü Birimi: Samsung 55" Curved
  • İşletim Sistemi : Windows 10 Pro 64Bit

Yukarıdaki verilen sistemi kullanıyorum arkadaşlar. İlk önce temiz format attım VGA'ya ait Crimson güncel driverini kurdum CS-GO oynuyorum. En fazla 2 dakika dayanıp direk donuyor ve hiç bir tepki vermediği için reset atmak zorunda kalıyorum. Daha sonra araştırdığım bilgiler dahilinde Catalyst 15.7 driverini kurdum fakat sorun devam ediyor ama bir kaç dakika daha fazla oynayabiliyorum aynı şekilde boşta masa üstünde iken de 30 dakika yada 45-60 dakika sonrası yine donuyor, tekrar kasadan reset atmak zorunda kalıyorum.

Sistemi başka bir arkadaşımdan 3 aylık iken aldım. Arkadaşım 17" monitörler kullanıyordu sistemde onun böyle sorunları yoktu.

Şimdi aklımda bir kaç soru var ekran olarak kullanmış olduğum Samsung 55" Curved TV'den mi kaynaklanıyor ya da sistemde kullanılan hi level marka RAM'lerin MSI anakartın uyumluluk listesinde olmadığı için mi RAM'den kaynaklanan bir sorun mu mevcut anlayabilmiş değilim. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

Ek olarak sanırım ya kullandığım hdmi kablosu alt versiyon ekrana gelin tepkiler gecikmeli geliyor. Akıcı bir görüntü elde edemiyorum. Hali hazırda monitörüm olmadığı için herhangi bir monitörlede test edemedim sistemi.

Sistemin boştaki ısı değerleride ekte mevcut arkadaşlar.

Sizlerin tecrüve ve bilgilerine göre yoruma bırakıyorum.

Bu problemi yaşayan ya da gören var mıdır ?

stabilitytest.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemeoen Ekran Kartının giriş yuvalarında kaynaklanan bir problemden dolayı kasma, donma gibi problemler kaynaklanıyor olabilir birde ayarları düşürmeyi deneyin

Muhtemeoen Ekran Kartının giriş yuvalarında kaynaklanan bir problemden dolayı kasma, donma gibi problemler kaynaklanıyor olabilir birde ayarları düşürmeyi deneyin

Sanırım bahsettiğiniz gibi olma ihtimali var hepsiburadadan sipariş vermiş olduğum Dark N10 Kasa bugün elime ulaştı ve sistemimi yeni midtower kasama montajını yaptım. VGA yı sökerken farkettim ki kart yerinde tam oturmuyor eski kasamın yapısından dolayı. Yeni kasada şu anda yerine güzel oturdu ve 1 saattir herhangi bir sorun ile karşılaşmadım birazdan bir kaç oyun oynayarak gelişmeleri buraya aktaracağım.

Sorun yine devam ediyor. power suplly in yetmeme gibi durum söz konusu olabilir mi acaba ? High power 750w PSU var elimde. Şu anda ATI Radeon HD5450 512MB VGA ile deniyorum sorun yok. Tabi bu VGA harici güç ile beslenmiyor.

O işlemcide sıkıntı çok. Baya konu açan vardı kilitlenmelerden felan, büyük ihtimal anakart besleyemiyor yada özel termal macun gerekiyor.

Anakartın bilgilerine baktım ve MSI'ın sitesinde yazanlar; "Yüksek olması nedeniyle TDP için, bu CPU kullanırken sınırlamalar vardır unutulmamalıdır lütfen: (yani özel termal gerekli ..
FX-9370 (FD9370FHW8KHK, 4.4GHz, 8C, L3: 8M, 220W, rev.C0, AM3 +)
FX-9590 (FD9590FHW8KHK, 4.7GHz, 8C, L3: 8M, 220W, rev.C0, AM3 +)"

Destek: 990FXA GAMING | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design

Ayrıca anakartının en güncel biosunu kurup dene birde.

O işlemcide sıkıntı çok. Baya konu açan vardı kilitlenmelerden felan, büyük ihtimal anakart besleyemiyor yada özel termal macun gerekiyor.

Anakartın bilgilerine baktım ve MSI'ın sitesinde yazanlar; "Yüksek olması nedeniyle TDP için, bu CPU kullanırken sınırlamalar vardır unutulmamalıdır lütfen: (yani özel termal gerekli ..
FX-9370 (FD9370FHW8KHK, 4.4GHz, 8C, L3: 8M, 220W, rev.C0, AM3 +)
FX-9590 (FD9590FHW8KHK, 4.7GHz, 8C, L3: 8M, 220W, rev.C0, AM3 +)"

Destek: 990FXA GAMING | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design

Termal macun mevcut işlemci ısı değerlerindede çok ısındığı gözükmüyor stres testlerinde Maximum 70 dereceyi gördüm

Güncel olan v1.4 yüklü

Ek olarak sistemi 2. El aldım aldığım arkadaşda herhangi bi sıkıntı yoktu. Bende başladı sorunlar. Termal macunu kaliteli bir şey kullanmak şartmı acaba

Araştırdığıma göre aynı sendeki gibi adamlardada donuyormuş. Yabancı bi forumda en iyi altta yazdığım anakartlarda bu işlemcinin çalıştığını yazmışlar.

"ASUS Crosshair V Formula-Z, GIGABYTE GA-990FXA-UD7, and ASRock 990FX Extreme9"

Burda ise adam çalıştırmış senin anakartla ama ben işlemciyi besleyemediğini düşünüyordum. Technopat ise bu işlemciyi incelediği zaman; "ASUS Crosshair V Formula-Z" bu anakartı denemişlerdi sanırım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda sıkıntı yok gözüküyor. Sistemi aldğın arkaşa gidip baktınmı sistemi kullanırken belki bu sorundan dolayı satmak istemişdir.

Ayrıca şu konuyuda bi göz geçir; FX-9590 Kapanma Sorunu

Sanırım voltajla alakalı bir sorun var.

Eğer sorun çözülmesz ise elimden geleni yapmaya çalışırım.

FX9590'ın tam bir fiyasko olması bir kenara, Sapphire kartın arızalı olma ihtimali yüksek. Siz ilk iş başka bir ekran kartı takıp test edin.

Farklı bir VGA, anakarta uyumlu farklı bir RAM ve farklı bir HDD ile denedim senaryo aynı.

Sizinde daha önce tavsiye etmiş olduğunuz anakart (Asus Sabertooth 990FX R2.0) yakın bir arkadaşımda mevcut Asus Sabertooth 990FX R2.0 üzerine sistemimi kurarak deneyeceğim sanırım muhtemel arızayı tespit olurum diye düşünüyorum.

Hocam işlemciyi ve ekran kartınızı dediğiniz gibi takın arkadaşınızın sistemine o zaman büyük ihtimal sorun ortaya çıkıcaktır İnşallah.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı