FX9590 Tabanlı Sistem Toplama

Oguzhan Dincer

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle Technopat Sosyal'de yeniyim. Recep abi ve Ali abinin toplamış olduğu bütün sistemleri izleyerek, ben de bir şeyler öğrendim. Bu arada Bilişim Ağ İşletmenliği öğrencisiyim. Bölümümü çok seviyorum herkese önerebilirim. Çok kolay değil, çok zor da değil. Toplayacağım sistemin listesini sorularımın altına liste halinde ekleyeceğim bilginizle.
Neyse biz konumuza dönelim. Recep abi ve Ali abi sizlere bu sistemle ilgili birkaç sorum olacak:
  1. Bu toplamış olduğum sistemde kafama takılan sorulardan bir tanesi de bu; ekran kartı seçimim doğru mu yoksa AMD Radeon R9 390 mi ? Yoksa AMD Radeon R9 390X Ekran kartı mı ? İlk sorum bu idi diğer bir soruma gelirsek;
  2. Ben bu toplamak istediğim oyuncu bilgisayarında hiç takılmadan, donma vs. olmadan "Reander" alabilir miyim?
  3. Malum bilgisayarın işlemcisi çok güçlü ve "220W" çeken bir "CPU", birinci madde söylediğim ekran kartları ile beraber olunca bana [1000W] 80+ power supply yeterli olur mu? Eğer yeterse daha ileride daha güçlü bir ekran kartı ile yükseltme yaparsam 1000W'lık "PSU" yeter mi?
Parçalar Pendik Vatan Computer mağazasından alınacaktır.
Şimdi AMD oyun sistemimin OEM parçaları şunlardır:
  • AMD FX X8 9590 AM3 + 4.7Ghz 16Mb 220W 8çekirdekli Su Soğutmalı İşlemci
  • MSI 990FXA GAMING AM3 + AMD 990FX / SB950 DDR3 2133Mhz (o.c) USB 3.1 Anakart
  • MSI R9 390 GAMING 8GB 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı [Sistemde şu an bu var. Ama bu ikisinden biri olacak.]
  • MSI R9 390X GAMING 8GB 512Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
  • Corsair 16Gb [2x8GB] Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 Kit Ram
  • Silent PRO M2 1000W Power Supply
  • Samsung SSD 120GB 850EVO (okuma=540mb / yazma=520mb)
  • Seagate 1TB Barracuda HDD yada WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64Mb Cache HDD
  • Thermaltake Core V71 Full Tower Kasa
  • LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör - Öneri Monitörlerinizi yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı