FX9590 ve Crosshair V sistemde donma sorunu

Gökhan Demircan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar konu başlığında belirttiğim gibi AMD FX9590 işlemci ve Asus Crosshair V Formula Z anakartını kullanmaktayım. Bilgisayarda herhangi bir oyun oynadığımda veya sistemi ufak bir zorlayan işlemler yaptığımda sistem donuyor. Donma sorunu araştırdım sebebi kuzey köprüsünün gereğinden fazla ısınması çıktı. Anakart daha bugün servisten geldi kuzey köprüsünü değiştirmişler fakat yine aynı sorun devam ediyor. İşlemci de yetkili servise gitti onu direk değiştirip verdiler. CPU/nb değerlerinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama bir türlü çözemedim. Sistem boştayken işlemciyi kontrol ettiğimde 4 ila 5 GHz arasında gidip geldiğini gördüm. Hiçbir işlem yapmadan bu kadar yüksek GHz değerlerine çıkması bana pek normal gelmedi. Eğer varsa çözüm öneriniz benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım istediğiniz başka bir bilgi olursa onu da paylaşırım. İyi günler

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözümü bulduysan benimle de paylaşmanı rica edebilir miyim aynı sistem bende de var ve ne yazık ki aynı sorunu ben de yaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…