G-Data anti-virüs çok fazla RAM kullanıyor

meftun_1

Hectopat
Selamlar Windows Defender'ın 1,6 GB RAM % 20 CPU kullanımını gördüğüm bu günlerde artık sıkıldım ve bir antivirüs programı kurdum. Uzun araştırmalar sonucu G-Data'nın hem Almanya onaylı olması hem de vadettiği şeylerin gayet yeterli olması durumunda G-Data'yı tercih ettim. Bilgisayarımın tam taraması yapıldı ve yeniden başlattım. Ancak sorun şu ki normalde %20 kullanılan belleğim artık %30'dan başlayarak 10 dakika içinde boşta %40'lara çıktı. Recep abi bu konuda biraz sinirlenip RAM takmayın o zaman gibisinden konuşmuş. Ancak sadece derslerim için kullanıyorum bu bilgisayarı ve zaten hepi topu 8 GB RAM'im var. Kısacası nasıl ben bu G-Data'nın RAM kullanımını düşürürüm? (RAM'ı kullanan yazılımın tam adı: G-Data filesystem monitör service)

RAM kullanımını düşüremessin. Sadece ders için kullanıyorsan, biraz bilinçli olduğunda virüs kapmazsın veya kötü yazılım yemezsin için rahat olsun.
Sadece bilgisayarına kendi USB belleklerin hariç başkalarınkini takma yeter. Başka türlü kapabileceğin yol yok. Bir de e postalarına dikkat et yeter.
O yüzden g-data'yı silebilirsin. Virüs kaptığını düşündüğünde birkaç yazılım yükleyip taratabilirsin gerisine ihtiyaç yok.

RAM kullanımını düşüremessin. Sadece ders için kullanıyorsan, biraz bilinçli olduğunda virüs kapmazsın veya kötü yazılım yemessin için rahat olsun.
Sadece bilgisayarına kendi USB belleklerin hariç başkalarınkini takma yeter. Başka türlü kapabileceğin yol yok. Bir de epostalarına dikkat et yeter.
O yüzden g-data'yı silebilirsin. Virüs kaptığını düşündüğünde birkaç yazılım yükleyip taratabilirsin gerisine ihtiyaç yok.

Teşekkür ederim yardımınız için. Kardeşim şu an kullandığım bilgisayarıma yanlış hatırlamıyorsam FIFA 15 yüklemişti daha doğrusu yükleyememişti yüklerken Windows Defender bir anda çok fazla CPU kullanmaya başladı ve CPU maalesef çöp oldu. Onun yerine i7 4790K'ya geçtik bunun sebebi ne olabilir yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

PC kullanmayı ister bilin ister bilmeyin. Anti-Virüs yoksa virüs bulaşma ihtimali çok yüksek. Tecrübe ettim. İnternete bağlı halde olsanız bile bazı virüsler girebilir.

PC kullanmayı ister bilin ister bilmeyin. Anti-Virüs yoksa virüs bulaşma ihtimali çok yüksek. Tecrübe ettim. İnternete bağlı halde olsanız bile bazı virüsler girebilir.
Teşekkür ederim yardımınız için. Kardeşim şu an kullandığım bilgisayarıma yanlış hatırlamıyorsam FIFA 15 yüklemişti daha doğrusu yükleyememişti yüklerken Windows Defender bir anda çok fazla CPU kullanmaya başladı ve CPU maalesef çöp oldu. Onun yerine i7 4790K'ya geçtik bunun sebebi ne olabilir yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Böyle durumlarda bir süre beklenmesini öneriyorum. Sonrasında programın kullandığı toplam belleği görev yöneticisinin ekran görüntüsünü alarak paylaşmanız iyi olur. Şu anlık G-Data'nın ayar menüsünde yavaş bilgisayarlar için optimize et tarzından bir ayar mevcut idi, onu etkinleştirmeniz işe yarayabilir.

yüklerken Windows Defender bir anda çok fazla CPU kullanmaya başladı.
Kurulum esnasında bunun yaşanması normal.

Son düzenleme:
Böyle durumlarda bir süre beklenmesini öneriyorum. Sonrasında programın kullandığı toplam belleği görev yöneticisinin ekran görüntüsünü alarak paylaşmanız iyi olur. Şu anlık G-Data'nın ayar menüsünden yavaş bilgisayarlar için optimize et tarzından bir ayar mevcut idi, onu etkinleştirmeniz işe yarayabilir.

Kurulum esnasında bunun yaşanması normal.
haklısınız ancak %100 kullanıyordu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı