G.Skill 4 GB Value DDR3L CL11 ASUS K555U ve uyumu

Daha fazla  
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var RAM yükseltmek istiyorum ASUS K555U var 4 GB CPU Z'de SPD de 2 slot gözüküyor ama yazılar yazmıyor anakarta gömülü diye düşünüyorum kasanın altına baktıgımda RAM için ayrılmış bir bölme var diye düşünüyorum. Bu başlıkta yazdığım RAM benim notebook ile uyumlu mudur?

Şu anki bilgisayarımın RAM'ı DDR3 1600MHz CL 11 4 GB

İnternet'te gezerken 1.35Volt bu bilgisayarda çalışmıyor şeklinde yazıldıgını gördüm illa 1.2 v mi gerekir?

Yardım için teşekkürler

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-07-06 170731.png
    Ek Açıklama 2020-07-06 170731.png
    7,3 KB · Görüntüleme: 43
  • Ek Açıklama 2020-07-06 170835.png
    Ek Açıklama 2020-07-06 170835.png
    9 KB · Görüntüleme: 46
  • Ek Açıklama 2020-07-06 170908.png
    Ek Açıklama 2020-07-06 170908.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 49
AIDA64 programını indirin. Orada işaretlediğim sekmede bellek ilgili bir bilgi görünecek mi kontrol edin. Özellikle de slot bilgisi ve belleğin kodu görünüyor mu diye bakın.

Eki Görüntüle 608932
1.png

2.png

3.png

4.png

sistem belleğini ve anakart özelliklerini de attım durum böyle
aida 64 te gözüktü bir şeyler
ram galiba gömülü olarak var
nasıl bir ram yükseltmesi yapmalıyım ??
başlıktaki yazdığım ideal mi yoksa senin tavsiyen ne yönde
teşekkürler...
5.png

alttaki parça numarası çıkmamış onu da atayım dedim

Son düzenleme:
Bu frekansta çalışan belleklerin voltajı 1.35 veya 1.50 olur. Nerede 1.35 çalışmaz diye gördünüz bilmiyorum ama sizin belleğinizin voltajı 1.35.

1.png

4 GB DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.5 olan belleklerden almayın, uyumsuz olabilir. Şu an cihazın içindeki bellek anakarta gömülü. Bellek takabileceğiniz bir tane slot var. Değişim yapmadan önce laptopun içini açıp kontrol edebilirsiniz. Başlıkta yazan belleği alabilirsiniz.

Bu frekansta çalışan belleklerin voltajı 1.35 veya 1.50 olur. Nerede 1.35 çalışmaz diye gördünüz bilmiyorum ama sizin belleğinizin voltajı 1.35.

Eki Görüntüle 610180

4 GB DDR3 1600 MHz CL11 1.35V SODIMM bellek alacaksınız. Voltajı 1.5 olan belleklerden almayın, uyumsuz olabilir. Şu an cihazın içindeki bellek anakarta gömülü. Bellek takabileceğiniz bir tane slot var. Değişim yapmadan önce laptopun içini açıp kontrol edebilirsiniz. Başlıkta yazan belleği alabilirsiniz.

toplam 12 gb a kadar yükseltme yapılabilir diyor 4+4gb mü yoksa alırken 4+8gb takviyesi mi mantıklı olur??
kasanın altında küçük bir bölme var asus için bu kapakçığa ram bölmesi diyorlar internette
sadece burayı açıp takabilir miyim
ayrıca açmak için ince başlı tornavida yeterli midir
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Evet, bellek o bölgedeyse sadece o kapağı açıp takabilirsiniz. Toplam 12 GB destekliyorsa yukarıda yazdığım özelliklerde 8 GB bellek eklemesi yapabilirsiniz. Vidayı görmedim. Yıldız başlı tornavida istiyorsa açmaya çalışın ama olmuyorsa çok zorlamayın. Vida yalama olmasın.

Evet, bellek o bölgedeyse sadece o kapağı açıp takabilirsiniz. Toplam 12 GB destekliyorsa yukarıda yazdığım özelliklerde 8 GB bellek eklemesi yapabilirsiniz. Vidayı görmedim. Yıldız başlı tornavida istiyorsa açmaya çalışın ama olmuyorsa çok zorlamayın. Vida yalama olmasın.
eyvallah kardeşim çoook acayip birşeyle karşılaştım
iyi ki seni dinleyip ram almadan ram takılan yere bakmışım
meğer o slotta 8 gb lık ram varmış
adamlar tam takamamış :)
haybeye kaç zamandır 4 gb ram kullanmışım yerine taktım az önce 12 gb oldu
biostan da kontrol ettim..
Çok teşekkürler.....

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı