G.Skill Dual RAM mavi ekran sorunu

Jererip

Femtopat
Merhaba G.Skill Ripjaws V DDR4 3000MHz 2x8 RAM kullanmaktayım. Anakartım MSI B450M PRO- M.2 V2 iki tane RAM slotu olduğundan Dual RAM tercih etmiştim. Sistemimde geçtiğimiz aya kadar bir sıkıntı yoktu ama malum COVID-19 yüzünden geçtiğimiz 6 aydır evdeyim ve bilgisayarı neredeyse her gün çalıştı. -Bu bozulması için bir sebep mi bilmiyorum.- Geçtiğimiz aydan itibaren sürekli mavi ekran hatası almaya başladım hata kodundan araştırdığım kadarıyla RAM kaynaklı olduğunu gördüm ancak RAM'leri tek olarak takınca sistemde bir sıkıntı olmuyor ama Dual olarak takınca oyunda veya normal Google Chrome'da bile dolaşırken mavi ekran alabiliyorum. Sorun acaba RAM'lerde mi yoksa anakartla alakalı bir sorun mu? Çünkü tek RAM takınca hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.

RAM'lar aynı model olması lazım ilk önce MHz DDR aynı olması lazım eğer aynı ise RAM'in birisi ya yerinden oynadı ya da bozuldu eğer XMP açıksa bunu kapat öyle kullan sistemi mentest yapın RAM'lari tak çıkart yapın.

Bu rehberden faydalanın, testi tekrar yapıp sonucun fotoğrafını atın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Paylaşabiliyorsanız: Minidump Dosyalarını Paylaşın - Technopat Sosyal

Hocam, RAM kaynaklı olmayabilir. Çünkü tek olarak herhangi bir hata yok demişsiniz. İki RAM'i de ayrı olarak slotlarda deneyin. Tek tek test yapın. Hata yoksa anakart kaynaklıdır.

Minidump dosyalarını eklemeyi unutmuşum Minidump.rar
Testi yaptım sonuç bu:
XMP açık değil. RAM'ler aynı marka aynı model DUAL olarak satın alındı.

Dosya Ekleri

• 1.png
    85,7 KB · Görüntüleme: 61
  • 2.png
    95,7 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Ayrıca yükleyeceğin Driver'ın WHQL sürüm olmasına dikkat et. Son olarak aşağıdaki rehber linkine bakıp adımları uygula ve işlem bitince işlemin sonucunun ekran alıntısını bizimle paylaş. Link hemen aşağıdadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…