Merhaba G.Skill Ripjaws V DDR4 3000MHz 2x8 RAM kullanmaktayım. Anakartım MSI B450M PRO- M.2 V2 iki tane RAM slotu olduğundan Dual RAM tercih etmiştim. Sistemimde geçtiğimiz aya kadar bir sıkıntı yoktu ama malum COVID-19 yüzünden geçtiğimiz 6 aydır evdeyim ve bilgisayarı neredeyse her gün çalıştı. -Bu bozulması için bir sebep mi bilmiyorum.- Geçtiğimiz aydan itibaren sürekli mavi ekran hatası almaya başladım hata kodundan araştırdığım kadarıyla RAM kaynaklı olduğunu gördüm ancak RAM'leri tek olarak takınca sistemde bir sıkıntı olmuyor ama Dual olarak takınca oyunda veya normal Google Chrome'da bile dolaşırken mavi ekran alabiliyorum. Sorun acaba RAM'lerde mi yoksa anakartla alakalı bir sorun mu? Çünkü tek RAM takınca hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.
Ayrıca yükleyeceğin Driver'ın WHQL sürüm olmasına dikkat et. Son olarak aşağıdaki rehber linkine bakıp adımları uygula ve işlem bitince işlemin sonucunun ekran alıntısını bizimle paylaş. Link hemen aşağıdadır.
Merhaba
Aynı sorunu bende yaşıyorum.
Sürekli mavi ekran hatası aldığım için minidump dosyasını burada paylaşmıştım ve söylenilen her şeyi defalarca yaptım.
Tüm sürücülerim güncel olmasına rağmen mavi ekran hatası tekrar aldığım için bilgisayarı formatladım. Windows bile orjinal. Formattan sonra tüm sürücüleri kurdum. 1 gün sonra tekrar mavi ekran hatası aldım.
Sonra MemTest86 ile test yaptım, hiç bir sorun görülmedi. Bende ram i dual değil de tek tek kullanmaya başladım. Böyle olunca bir problem yaşamıyorum. Ama dual takınca mavi ekran hatası alıyorum. XMP açık ve kapalı denedim ama gene problem yaşıyorum.
Şu ram i kullanıyorum: GSKILL 16GB(2x8) TridentZ Rgb 3600mhz CL18
Problemi nasıl çözerim bilmiyorum. Sorunu çözen varsa yardımcı olabilir mi?