G.Skill RAM: 264 Bit mi, 464 Bit mi?

alti9otuz5

Megapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Hayırlı günler. 4 adet 8 GB G.Skill RAM var. Ürün kodu: F4-3200C16D-16GVKB.

Şimdiden ilgilenen ve geri dönüş yapan herkese teşekkür ederim.

1- CPU-Z’de 264 bit yazıyor. İlk defa 4 RAM kullandığım için soruyorum: 264 bit yazması doğru mu yoksa 4*64 bit mi yazmalı?

2- Thaiphoon görüntüsünü anlayan biri yorumlayabilirse sevinirim. Soldaki yeni aldığım (2. el), sağdaki geçen sene Vatan Bilgisayar’dan aldığım.

3- Görev Yöneticisi’nde DIMM yazıyor. UDIMM yazması gerekmiyor mu?

Selamünaleyküm. Hayırlı günler. 4 adet 8 GB G.Skill RAM var. Ürün kodu: F4-3200C16D-16GVKB.

Şimdiden ilgilenen ve geri dönüş yapan herkese teşekkür ederim.

1- CPU-Z’de 264 bit yazıyor. İlk defa 4 RAM kullandığım için soruyorum: 264 bit yazması doğru mu yoksa 4*64 bit mi yazmalı?

2- Thaiphoon görüntüsünü anlayan biri yorumlayabilirse sevinirim. Soldaki yeni aldığım (2. el), sağdaki geçen sene Vatan Bilgisayar’dan aldığım.

3- Görev Yöneticisi’nde DIMM yazıyor. UDIMM yazması gerekmiyor mu?
İlk olarak anakart 4 slota ram koysan dahi her türlü onu zaten dual channell ayarlayacak. 4 slot ramde render gibi işlerde uğraşmıyorsan dual channell performansından bir fark göremezsin. Görev yöneticisinde DIMM yazar CPU-Z'de UDIMM olarak görmen gerekiyor orada bir sorun yok. Anakartın ECC destekli mi onu belirtir misin? CPU-Z büyük ihtimalle QUAD.4 olarak gösteriyor.

Konuyu düzenleyemediğim için görselleri buraya ekledim.

@Greenville Hocam render işleri ile uğraşmıyorum. Anakartım MSI B450 Tomahawk. Sitesinde şu bilgi var ;
  • Supports non-ECC, un-buffered memory
  • Supports ECC UDIMM memory (non-ECC model)

Dosya Ekleri

• cpu-z.jpg
    cpu-z.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran görüntüsü 2025-08-20 163026.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-08-20 163026.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 10
  • ram.jpg
    ram.jpg
    362,7 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2025-08-20 180418.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-08-20 180418.jpg
    72,7 KB · Görüntüleme: 9
Konuyu düzenleyemediğim için görselleri buraya ekledim.

@Greenville Hocam render işleri ile uğraşmıyorum. Anakartım MSI B450 Tomahawk. Sitesinde şu bilgi var ;
  • Supports non-ECC, un-buffered memory
  • Supports ECC UDIMM memory (non-ECC model)
ECC destekli ramler kullanıyorsunuz sanırım. Anakartınız bunu okuyor ancak işleve sokmuyor çünkü desteklemiyor. 256 bit yazması gerekirken 8 bit bu ECC kısmından geliyor. Ve evet dediğim gibi anakartınız duall olarak görüyor. Size ekstra bir performans vermeyecek. 16X16 da kullansaydınız aynı performansı alacaktınız. Dediğim gibi render gibi işlemlerde farkı olur sadece.

ECC destekli ramler kullanıyorsunuz sanırım. Anakartınız bunu okuyor ancak işleve sokmuyor çünkü desteklemiyor. 256 bit yazması gerekirken 8 bit bu ECC kısmından geliyor. Ve evet dediğim gibi anakartınız duall olarak görüyor. Size ekstra bir performans vermeyecek. 16X16 da kullansaydınız aynı performansı alacaktınız. Dediğim gibi render gibi işlemlerde farkı olur sadece.
Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için. Hynix olanı bugün yeni almıştım. Biraz daha bakıp ödemesini onaylayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı