G.Skill RAM sahte mi?

ChaedauX

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba. Ben (uğur böcekli siteden) 2.200TL'ye 2x16 GB olmak üzere 2 tane G.Skill RAM satın aldım. Aldığım RAM'leri sisteme taktım. XMP kapalı iken herhangi bir hata yok ve CPU-Z (XMP kapalı iken) sonuçları aşağıdaki gibidir.

smd2.jpg

spd1.jpg

Ekran görüntüsü 2025-04-03 140351.png

Elimde daha önceden almış olduğum G.Skill RAM ile yaptığım karşılaştırmalar sonucu elimdeki veriler aşağıdaki gibidir.

(Satın aldığım ve çakma olduğunu düşündüğüm RAM ler)

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.07_bc8e5d7a.jpg

(Daha önceden aldığım orijinal RAM)

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.06_bd7d6436.jpg

(Aralarındaki farklar) (Alttaki orijinal)(Düzeltme: 2025 Oct yazıyor)

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.06_e0511a63.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.06_7e5dd79b.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.07_274f31de.jpg

Orijinalinden çıkan kağıt kart etiket vs. diğerinin içinden çıkmadı.

WhatsApp Görsel 2025-04-03 saat 13.53.07_636a86b4.jpg

Ürünün üzerindeki seri numarasını G.Skill üzerinden kontrol ettiğimde gelen sonuç aşağıdaki gibidir.

Ekran görüntüsü 2025-04-03 142515.png

Sonuca geldiğimizde gecikme değerlerinin ve model numarasının ürünün üzerindeki değerlerden farklı olduğu tespit edilmiştir.

Ve XMP 3200MHz profili açık iken bilgisayar açıldığı an mavi ekran verip kapanmaktadır. XMP kapalı iken 2133MHz ile sistem çalışmaktadır.

Ürünün iadesini yapmayı düşünmekteyim. Bence bu ürün sahtedir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Satıcı kimdi?

Bu arada belleğin soğutma bloğundaki etiketle kendisi uyuşmuyor. Etikette belleğin Hynix marka çipe sahip olduğu görülüyor fakat CPU-Z Micron olarak okumuş. Ya bellek sahte ya da etiketleriyle oynama yapılmış. Sahte olması da muhtemel gözüküyor kutusundan ötürü ya da bellekler çok çok eski üretim.

Satıcı kimdi?

Bu arada belleğin soğutma bloğundaki etiketle kendisi uyuşmuyor. Etikette belleğin Hynix marka çipe sahip olduğu görülüyor fakat CPU-Z Micron olarak okumuş. Ya bellek sahte ya da etiketleriyle oynama yapılmış. Sahte olması da muhtemel gözüküyor kutusundan ötürü ya da bellekler çok çok eski üretim.
Satıcı Alfabilgisayar
İade konusunda sıkıntı yaşar mıyım daha önce hiç iade yapmadım. İade süreci yapacak olsaydınız nasıl yapardınız bilgilendirirseniz çok sevinirim hocam.

Satıcı Alfabilgisayar
İade konusunda sıkıntı yaşar mıyım daha önce hiç iade yapmadım. İade süreci yapacak olsaydınız nasıl yapardınız bilgilendirirseniz çok sevinirim hocam.

Satıcıyla konuş durumu izah et. Sıkıntı çıkarırsa tüketici hakem heyetine başvurursun.

Satıcıyla konuş durumu izah et. Sıkıntı çıkarırsa tüketici hakem heyetine başvurursun.
Satıcı iade için kullanılmamış olması gerekir ibaresi barındırmış faturada. Ben bu ürünü açtım ve kullandım test için. Test ettiğimi Cpu-z sonuçlarını falan söylersem kullanmışsın diye sıkıntı yaşatır mı?

Satıcı iade için kullanılmamış olması gerekir ibaresi barındırmış faturada. Ben bu ürünü açtım ve kullandım test için. Test ettiğimi Cpu-z sonuçlarını falan söylersem kullanmışsın diye sıkıntı yaşatır mı?

Yaşatmaması lazım. Ayıplı ürün kategorisinde sayılır XMP açtığında mavi ekran verdiğinden.

Merhaba son durum nedir iade ettinizmi bende aynı satıcıdan aldım böyle bir şey olduğunu bilmiyordum keşke önceden forumlara baksaydım bende alfabilgisayardan aldım.
Ben bu durumu XMP açınca fark ettim iade etmeyi düşünüyorum.

Merhaba son durum nedir iade ettinizmi bende aynı satıcıdan aldım böyle bir şey olduğunu bilmiyordum keşke önceden forumlara baksaydım bende alfabilgisayardan aldım.
Ben bu durumu XMP açınca fark ettim iade etmeyi düşünüyorum.
iade etttim hocam satıcıyı aradım. mecbur iade alacağız dedi.

Öncelikle hepinize merhaba. Ben (uğur böcekli siteden) 2.200TL'ye 2x16 GB olmak üzere 2 tane G.Skill RAM satın aldım. Aldığım RAM'leri sisteme taktım. XMP kapalı iken herhangi bir hata yok ve CPU-Z (XMP kapalı iken) sonuçları aşağıdaki gibidir.

Eki Görüntüle 2460606

Eki Görüntüle 2460607

Eki Görüntüle 2460608

Elimde daha önceden almış olduğum G.Skill RAM ile yaptığım karşılaştırmalar sonucu elimdeki veriler aşağıdaki gibidir.

(Satın aldığım ve çakma olduğunu düşündüğüm RAM ler)

Eki Görüntüle 2460612

(Daha önceden aldığım orijinal RAM)

Eki Görüntüle 2460614

(Aralarındaki farklar) (Alttaki orijinal)(Düzeltme: 2025 Oct yazıyor)

Eki Görüntüle 2460619

Eki Görüntüle 2460615

Eki Görüntüle 2460625

Orijinalinden çıkan kağıt kart etiket vs. diğerinin içinden çıkmadı.

Eki Görüntüle 2460627

Ürünün üzerindeki seri numarasını G.Skill üzerinden kontrol ettiğimde gelen sonuç aşağıdaki gibidir.

Eki Görüntüle 2460632

Sonuca geldiğimizde gecikme değerlerinin ve model numarasının ürünün üzerindeki değerlerden farklı olduğu tespit edilmiştir.

Ve XMP 3200MHz profili açık iken bilgisayar açıldığı an mavi ekran verip kapanmaktadır. XMP kapalı iken 2133MHz ile sistem çalışmaktadır.

Ürünün iadesini yapmayı düşünmekteyim. Bence bu ürün sahtedir. Siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam sahte olan ramin arkasında Warranty yerine “WARRARY” yazıyor bilgin olsun kesinlikle sahte ram :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı