G.Skill RAM'e OC ile oyunlarda crash Sorunu

Arıkan Erdem

Hectopat
(2x8) G.Skill Ripjaws 3000MHz GDDR4 CL16 RAM'ler kullanıyorum. BIOS'a girip frekansları Memory try It kısmından 2933MHz ve en düşük gecikmeye alıyorum. Control, Warzone, Minecraft RTX gibi oyunları açtığımda 10-15 dk sonra herhangi bir error vermeden crash yiyorum. BIOS'tan A-XMP'yi ve Game Boost'u açtığımda sorun düzelmiş oluyor lakin RAM frekansı 2400MHz'e kitlenmiş oluyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır? (Bütün driverlar ve Windows 10 updatleri günceldir.) Yorumlarınız için teşekkürler.
PC bileşenleri:
Palit RTX 3070 GamingPro OC.
Ryzen 5 3600X.
MSI B350 PC Mate.
(8gbx2) G.Skill Ripjaws 3000MHz.
80+ 750 Watt PSU (Markasını tam hatırlamıyorum)
Toshiba OCZ TL100 250 GB SSD.
WD 1TB HDD.
Cooler Master ML240R.

RAM'lerin gecikmeleri veya voltajı ile alâkalı bir durum olabilir. RAM'lerime overclock yaparken stabil değeri bulmak için hep oyunlarda test ediyordum, stabil değil ise aynı sizde olduğu gibi herhangi bir hata kodu çıkmadan oyun çöküyordu. Bu durumda elle gecikmeleri, frekansı ve voltajı ayarlayabilirsiniz.

A-XMP'de ikinci bir profil varsa onu seçmeyi deneyin isterseniz. BIOS güncellemesi varsa yapın. Zira bazı güncellemeler ile bellek uyumluluğu artıyor.

Yanımda FAT32 formatlı USB bellek olmadığında BIOS’u güncelleyeniyordum. İmkanım olunca güncelleyeceğim. Eğer BIOS’u güncelledikten sonra durum değişmezse denemeye değer.
B350 anakartlarını tamamında var bu sorun marka bağımsız olarak. Voltaj ayarları ile oynayarak maximum 2933 mhz e kadar kullanılabiliyor ramler. Geçenlerde indirimde 3200 Ram bulmuştum. Aldım ama 2933 de bile çalıştıramadım. Elimde şu anda 2666mhz ramler var. Sen de o elindekileri max 2666 da çalıştıracaksın yada satıp 2 tane 8gb 2666mhz Ram alacaksın. Yada anakartı satıp b450 bir kart alacaksın, o zaman elindeki bu 3000mhz ramler sorunsuz çalışır. Ben şahsen ucuza düşürürsem b550 kart almayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı