Çözüldü G.Skill RAM'ler oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheConquerorr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 8×2 (toplamda 16) G.Skill 3600 MHz RAM'e sahibim. 3600 frekansta çalışıyor (BIOS) bütün oyunlarda crash yiyorum 35-40 dk içinde bu sorunu nasıl çözerim ?( Donanımım altta)
Yardımcı olursanız sevinirim.

Sapphirw RX 5700 XT Nitro.
Ryzen 3600.
MSI Tomahawk Max 4133 MHz.
G.Skill 8X216.
MB511 Cooler Master.
600W PSU.

Çözüm
G.Skill'in kalitesiz çip vakası gibi duruyor. XMP ayarlarında kalarak frekansı 3533'e düşürmeyi deneyin. Veya zamanlama değerlerini 1-2 tık artırın.

RAM'lere overclock yaparken voltaj ve zamanlamalarda sorun var ise aynı durumu ben de yaşıyorum. Hatta sırf oyunlar ile stabilite testi yapıyorum RAM'lerime.
Birkaç ay önce güncelledim.
Sorunun RAM olduğunu anlamak için XMP’yi kapatın. 2133 MHZ’de deneyin.
Atıyor ne demek? Oyun kapanıyor, masaüstüne mi dönüyor sistem?
Yoksa sistem tamamen mi kapanıyor mavi ekran hatası mı yiyiyorsunuz? Detaylandırmanız gerekiyor.
Oyun kapanıyor, masaüstüne atıyor.
Test yapmadan direk neden RAM'lere suç atıyorsunki...
Hocam bi tek o kaldı işlemci klasik r5 3600 sıkıntı olacağını sanmiyorum. Ekran karti da degisime gitti değisti geldi. Anakartla pek bir alakası yoktur diye düşünüyorum.

G.Skill'in kalitesiz çip vakası gibi duruyor. XMP ayarlarında kalarak frekansı 3533'e düşürmeyi deneyin. Veya zamanlama değerlerini 1-2 tık artırın.

RAM'lere overclock yaparken voltaj ve zamanlamalarda sorun var ise aynı durumu ben de yaşıyorum. Hatta sırf oyunlar ile stabilite testi yapıyorum RAM'lerime.

Çözüm
Tabii canım tüm veriler HDD ile işlemci arasında gidip geliyor zaten süs diye takıyoruz RAM'i RAM frekansını düşür hızaşırtma yaptıysan voltaj istiyor olabilir.
Ekleme: Ama sakın voltaj verip yakıp bana sövme XMP aç.

Overclock yapmadım.

Teşekkürler yardımınız için, deneyeceğim. XMP dediğiniz nedir? Bir de zamanlamayı nasıl arttırırım? (Biraz bilgisizim bu konularda)

XMP veya D.O.C.P., RAM'lere önceden atanan profiller olarak tanımlanabilir. Mesela sizin RAM'lerde 3600 MHz olarak XMP profili tanımlanmış. BIOS'tan Profil 1 veya 2 olarak seçilebiliyor. Bunu biliyorsunuzdur herhalde.

İlk olarak frekans düşürmeyi deneyin. Zamanlama değiştirmek biraz daha karışık iş. Frekans düşürünce sorun devam ederse 3466'ya düşürün. Yine sorun devam ederse belirtin, zamanlama olayını dilim döndüğünce anlatayım.

XMP veya D.O.C.P. RAM'lere önceden atanan profiller olarak tanımlanabilir. Mesela sizin RAM'lerde 3600 MHz olarak XMP profili tanımlanmış. BIOS'tan profil 1 veya 2 olarak seçilebiliyor. Bunu biliyorsunuzdur herhalde.

İlk olarak frekans düşürmeyi deneyin. Zamanlama değiştirmek biraz daha karışık iş. Frekans düşürünce sorun devam ederse 3466'ya düşürün. Yine sorun devam ederse belirtin, zamanlama olayını dilim döndüğünce anlatayım.

Tamam yarın deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.

XMP veya D.O.C.P. RAM'lere önceden atanan profiller olarak tanımlanabilir. Mesela sizin RAM'lerde 3600 MHz olarak XMP profili tanımlanmış. BIOS'tan profil 1 veya 2 olarak seçilebiliyor. Bunu biliyorsunuzdur herhalde.

Hocam BIOS'i açtım ancak RAM hizlarini nereden düşüreceğimi bulamadım. Internetten arastirdim sadece yukseltme ile alakalı içerikler var. Nasıl yapacağımı anlatabilir misiniz? ( MSI anakarta sahibim)

Mesaja ekleme yaptığınızdan dolayı bildirim gelmemiş, ancak şimdi yazıyorum. Kusura bakmayın. Sorunu henüz çözemediyseniz anlatayım.
BIOS'a girdikten sonra Advanced Mode'u açın, OC kısmına gelin. Orada DRAM Frequency kısmının olması lazım. Orayı açın, hemen altında frekans kısmının olması lazım.

Mesaja ekleme yaptığınızdan dolayı bildirim gelmemiş, ancak şimdi yazıyorum. Kusura bakmayın. Sorunu henüz çözemediyseniz anlatayım.
BIOS'a girdikten sonra Advanced Mode'u açın, OC kısmına gelin. Orada DRAM Frequency kısmının olması lazım. Orayı açın, hemen altında frekans kısmının olması lazım.

Bayağı uğraşmamdan sonra buldum o BIOS yerini. 3533 MHz'ye düşürdüm RAM hızlarıni. Gayet stabil ve atmadan çalışıyor. Çok büyük bir sorun benim için ortadan kalktı. Size ne kadar teşekkür etsem az.

@Ma'at aynı sorunu bende yaşıyorum aynı marka model RAM kullanıyoruz. Sistemim şu şekilde;
AMD Ryzen 5 3600X işlemci.
Snowman T6 Ultra kule tipi soğutucu.
Gigabyte B450M S2H V2 anakart.
G.Skill 2x8 3600MHz CL18 RAM.
Zotac 3060 Ti Twin Edge.
Zalman N5 mf kasa.
Gigabyte 240GB SSD.
1TB WD Blue HDD.
Sharkoon 650W 80+ PSU.
Ben 3200MHz'e düşürdüğümde anca düzelmişti 10 gün kadar sorunsuzdu ancak şu an ekran kartı yeni driver geldi kurduktan sonra tekrar bu sorunu yapmaya başladı çok çaresiz ve umutsuzum lütfen bana da yardımcı olun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı