G.Skill Ripjaws 8GB 3000MHz CL15 ve CL16

Ramleri kestirmek zor, cl16 alırsan yanına çalışabilir tabii ki ama uyumluluk problemi yaşaman da gayet olası. Normalde mantıken imkan varsa tıpatıp aynı ramleri kullanman tavsiye edilir. Aynı marka model, aynı hız gecikme gibi. Ama öyle bir imkan yoksa hız ve gecikmeyi değiştirmeden önce marka model değiştir. Cl15 başka markaya yönel yani. Ama şunu da bil ki kimse çalışcağının garantisini veremez. Şans işi.
 
CL15 ile CL16 RAM Birlikte Çalışır mı? - Technopat Sosyal bu konuda pek sorun yaşanmayacağını söylemişler.Bende baktığımda cl16 model 294 lirayken, cl15 modeli itopyadan 370 tl ye almak istemiyorum.
E attığın konuda adam açıklamış işte. BIOS'tan yapmış adam. Olmadı farklı marka/model ramler kullanmayı dene. Ben laptopumda Samsung Ram ile Crucial Ram'i aynı anda kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım. CL ve MHz değerleri aynı.
 
Merhabalar RAM'in CL16 versiyonunu aldım ve bilgisayara taktım. BIOS'tan ayarladıktan sonra şimdilik sorun yaşamadım. Memtest'lerde de sorun olmadı. Sorun olursa buraya yazarım.(Merak edenler için)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı