G.Skill Ripjaws 8x2 3200 MHz overclockla 3600 MHz olunca ne yapmalı?

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
@The Front Man Samsung C Die Çipli RAM'le diğer konuda söylediğiniz değerlerle sistemim boot etti. Şimdi ne yapmam gerekiyor?
@The Front Man yorumlarınızı bekliyorum hocam
@The Front Man ?
  • DRAM Frequency 3600 MHz
  • tCL 18
  • tRCDRD 24
  • tRCDWR 8
  • tRP 24
  • tRAS 46
  • tRC 76
  • DRAM Voltage 1.35V

Bu değerleri yaptım. Şuan sorunsuz gibi gözüküyor. Devamı sizde ustalar @The Front Man @Toxpox. Samsung C Die çip.

Son düzenleme:
Hemen hemen indiriyorum.
Şu an hepsi inmiş durumda. @The Front Man
Şimdi Prime95 Large FFTs testi başlat. Bu sırada HWiNFO'yu açıp "Sensors" sekmesine tıkla ve o sekmenin en altındaki "Windows Hardware Errors" sekmesine gel. O sekme Prime95 boyunca görebileceğin yerde dursun. Test boyunca "0" olmalı. Aynı şekilde Prime95 üstündeki çekirdeklerde de error vermemeli ve test sırasında Windows hata sesi duymamalısın.

Hiçbir sorun olmazsa 5 dakika kadar devam ettir. 5 dakika sonunda bir şey olmazsa haber et.

1645344108751.png

1645344135158.png

Şuan için herhangi bir sorun çıkmadı. @The Front Man

Tamam testi durdur şimdi TestMem5'i yapalım. HWiNFO açık kalsın yine.

TestMem5'i indirdiğin klasördeki "1usmus_v3" dosyasını masaüstüne sürükle. Daha sonra TestMem5'i başlat ve "Load Configs" sekmesine tıkla ve oradan masaüstüne sürüklediğin "1usmus_v3" dosyasını seç. Daha sonra TestMem5'i yönetici olarak çalıştır. Test kendisi bitiyor. Test sırasında "Error(s)" sekmesinde 1 bile görürsen testi durdur. Herhangi bir hatayla karşılaşmazsan bitmesini bekle.

@Toxpox bu konudakinin aynısı . Hiçbir farkı yok :(

@Toxpox bu konudakinin aynısı . Hiçbir farkı yok :(
K4A8G05WC-BCPB kodlu ise 1.4v'ye kadar ölçeklenebiliyor. 3466MHz CL16 denenebilir. Yaptığın testler bitince istersen 3466MHz CL16 deneyelim. Ek olarak tRCDRD tRP tRC değerlerini 3600MHz için daha da düşürebiliriz.

CPB kötü değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı