G.Skill Ripjaws RAM'ler tam frekansta çalışmıyor

Alioguz328

Decapat
Daha fazla  
G.Skill Ripjaws 2x8 3600MHz RAM'lerim var Gigabyte A520M k V2 5100 MHz anakart var. BIOS'um güncel XMP açmama rağmen RAM'lerim 3200 MHz de çalışıyor. İşlemden sonra RAM'leri söküp taktım bir kere.

İşlemci Ryzen 5 5500.
RX 6700XT.
Adata M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
G.Skill Ripjaws 2x8 3600MHz RAM'lerim var Gigabyte A520M k V2 5100 MHz anakart var. BIOS'um güncel XMP açmama rağmen RAM'lerim 3200 MHz de çalışıyor. İşlemden sonra RAM'leri söküp taktım bir kere.

İşlemci Ryzen 5 5500.
RX 6700XT.
Adata M.2 SSD.

RAM'lerin birden fazla XMP profili olabilir. Biri 3200 diğeri 3600DÜR mesela. BIOS'ta kontrol ettin mi doğru profil seçili mi diye?

Tek bir seçenek çıktı zaten Onuda seçtim fakat olmadı
Gigabyteın biosunda ez moddan açmak yerine, advanced moda F2 ile geçip, advanced memory settings ve advanced frequency settings kısmından xmp açmayı dene.
Yardımcı olması için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gigabyte'ın BIOS'unda ez moddan açmak yerine, Advanced moda F2 ile geçip, Advanced Memory settings ve Advanced Frequency settings kısmından XMP açmayı dene.
Yardımcı olması için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde gözüküyor anlamadım

Dosya Ekleri

• IMG_4127.jpeg
    IMG_4127.jpeg
    95,7 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_4128.jpeg
    IMG_4128.jpeg
    126,5 KB · Görüntüleme: 20

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri