G.Skill Ripjaws V 2x8 3000MHz vs. Kingston Fury Beast RGB 2x8 3200MHz

Hüseo

Decapat
Daha fazla  
Şu an elimdeki RAM.

Bu da upgradelemek istediğim RAM.

Demek istediğim Fury kaliteli midir? G.Skill'den geçmem kötü mü olur?

CL değerleri tarzı şeyler varmış. Pek hakim değilim o konuya, anakartımla uyumlu olur mu 3200? Onu da yazarsanız sevinirim.

Anakartım.

Arkadaşa katılıyorum. 3000 vs 3200 çok büyük bir fark yaratmayacaktır. 3-5 FPS yaratır belki.
İkisi de güzel markalar. G.Skill kullanıcısıyım çok memnunum. RAM'de bir de CL değerine dikkat etmekte fayda var. YouTube'da örnek videoları var mesela 3000MHz CL14 bir RAM ile 3200MHz CL16 RAM arasındaki kıyaslamada aslında 3000MHz daha iyi performans verdiğini görebilirsiniz. Bunun sebebi CL değeridir. Bu farkı kolay anlamanın yolu örneğin monitördeki tepkime süresi gibidir. Ne kadar düşük tepkime o kadar iyi ve akıcı bir performans gibi. CL farkı arttıkça performansta buna göre düşer ya da artar. MHz ikinci plana almakta fayda var diye düşünüyorum.

@Shahdee @Denizgüneş yorunlarınız için teşekkürler ama zaten benim amacım FPS arttırmak değil tabii ki artarsa güzel olur ama asıl amacım bilgisayaraımı biraz modifiye etmek zaten ben ARGB RAM cooler aldım ama sonra dedimki neden bunun yerine RAM'ımı upgrade et miyimki. Şu an kingtson RAM'in tek artısı RGB ve 3200MHz. Olması CL17 3600MHz olan halini buldum tabii biraz tuzlu ama düşünebilirim linkini şöyle bırakıyorum.

Kingston 16GB (2x8GB) Fury 3600mhz CL17 DDR4 Best RGB Ram (KF436C17BBAK2/16) | Teknobiyotik

Peki ya 3600MHz'ye geçersem FPS'te ne kadar oynama olur.

@Shahdee @Denizgüneş yorunlarınız için teşekkürler ama zaten benim amacım FPS arttırmak değil tabii ki artarsa güzel olur ama asıl amacım bilgisayaraımı biraz modifiye etmek zaten ben ARGB RAM cooler aldım ama sonra dedimki neden bunun yerine RAM'ımı upgrade et miyimki. Şu an kingtson RAM'in tek artısı RGB ve 3200MHz. Olması CL17 3600MHz olan halini buldum tabii biraz tuzlu ama düşünebilirim linkini şöyle bırakıyorum.

Kingston 16GB (2x8GB) Fury 3600mhz CL17 DDR4 Best RGB Ram (KF436C17BBAK2/16) | Teknobiyotik

5-15 FPS oyuna bağlı olarak.

İşlemciniz nedir? İşlemcilerin desteklediği maksimum Ram hızları da var.

3000’den 3200’e geçmek sadece renkli Ram için para vermek olur, başka da bir farkı olmaz. Büyük ihtimalle işlemciniz de en çok 3200 destekliyordur.

@holywitcherofrivia

İşlemcim Ryzen 3500X.

@holywitcherofrivia

Biraz araştırma yaptım ve işlemcinin MHz konusunda çok da önemli olmadığını gördüm Anakart desteklerse işlemcinin desteklememesi pek de önemli değilmiş ve Anakartım 4400MHz.
(Üstte linki mevcut)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı