G.Skill Ripjaws yanına RAM önerisi

Purgatory

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 sene önce aldığım G.Skill Ripjaws F4-3000C15S - 8GVRB 8 GB RAM'ime ek olarak yetersiz kaldığı için RAM ekleyip dual channel ile 16 GB'ya çıkarmak istiyorum. Ancak neredeyse hiçbir sitede bu RAM'in aynısından stokta yok. Aynısı yerine ''G.Skill Ripjaws F4-3000C16S'' ve ya ''G.Skill Ripjaws F4-3000CL16'' gibi 8 GB RAM'ler ile dual channel yapsam verim alabilir miyim yoksa uyumsuz mu çalışır? Ya da başka tavsiyesi olan var mıdır? Sistemim GTX 1050 Ti Ryzen 5 1600X.

2. elde 250 TL civarı fiyat biçiyorlar, alınır mı sizce? Ayrıca 2. el alırken RAM'lerde daha önce nasıl kullanılmış vs. sorun teşkil edecek durumlar var mı?
250TL bu RAM için gayet uygun. Tabi pazarlık yapıp yapmamak size kalmış.

Test olarak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkinci el alıyorsanız da Thaiphoon Burner programı üzerinden çipini kontrol edin.
Hocamın önerdiği programı da kullabilirsiniz. Ben bellek kontrol konusunda bilgili değilim fakat bildiğim bu 2 yöntem var.

Kesin bilgi değil fakat genellikle RAM'lerde sorun olmuyor 2. el olsa da. Ki ben şahsen ufak bir test ile alırdım bellekleri. Tabi bu size kalmış bir şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı