G.Skill RipjawsV 8GB F4-3000C16S-8GVRB RAM'in çipi nedir?

Uyumlu veya uyumsuz demek için kesinlik gerek. Muhtemelen sorun yaşamazsın ama kimse sana uyumlu olduğunun garantisini veremez. Binde bir ihtimal de olsa doğru çalışmayabilirler.

Teknik olarak hız profili farklı olan iki RAM takıldığında senkronizasyon için iki RAM'in de en kötü değerleri -yani karşılanabilir değerler- alınıp otomatik olarak o değerde çalışır. Yani 3600 CL14 RAM alsanız dahi düşük olan RAM'in profilinde çalışmaya devam edecektir.

Özetle; sorun olmaz ancak kesin bir şey söylenemez.

Ben 2 tane almıştım 2 sene arayla aynı RAM'i. İlkini 2021'de almıştım Hynix çıktı, 2.sinde de Hynix çıktı. Yüksek ihtimal Hynix çıkacağını düşünüyorum.
RAM alırken XMP haricinde çip faktörünü fotoğraflardan görmek pek mümkün değil. Size Hynix çıkmış olabilir ancak başkasına başka çip çıkabilir.

O XMP değerini karşılayan o kadar fazla çip var ki, eleme yapmak dahi mümkün değil.

Uyumlu veya uyumsuz demek için kesinlik gerek. Muhtemelen sorun yaşamazsın ama kimse sana uyumlu olduğunun garantisini veremez. Binde bir ihtimal de olsa doğru çalışmayabilirler.

Teknik olarak hız profili farklı olan iki RAM takıldığında senkronizasyon için iki RAM'in de en kötü değerleri -yani karşılanabilir değerler- alınıp otomatik olarak o değerde çalışır. Yani 3600 CL14 RAM alsanız dahi düşük olan RAM'in profilinde çalışmaya devam edecektir.

Özetle; sorun olmaz ancak kesin bir şey söylenemez.

RAM alırken XMP haricinde çip faktörünü fotoğraflardan görmek pek mümkün değil. Size Hynix çıkmış olabilir ancak başkasına başka çip çıkabilir.

O XMP değerini karşılayan o kadar fazla çip var ki, eleme yapmak dahi mümkün değil.
Şimdi CL değerleri aynı, MHz değerleri aynı. Chip'in de aynı olması gerektiğini söylüyorlardı diğer açtığım konularda. Böyle alsam sıkıntı olmaz sanırım.

Şimdi CL değerleri aynı, MHz değerleri aynı. Chip'in de aynı olması gerektiğini söylüyorlardı diğer açtığım konularda. Böyle alsam sıkıntı olmaz sanırım.
Yanlış bilgilendirme yapmışlar. XMP değeri aynı olan 2 RAM'in aynı çipe sahip olması kesin değildir. Hatta çok yakın tarihte üretilen bire bir aynı model olan RAM'ler dahi farklı çiple gelebilir. Bu yüzden en sağlıklı yöntem bir paket içerisinde 2 RAM modülü almaktır. Bir paket içerisinden çıkan 2 RAM aynı çipe sahiptir.

Kimse size ne aynı çip olduğunu savunabilir ne de kesin şekilde sorun olacağını veya olmayacağını.
Çok yüksek ihtimalle sorun olmaz ama tekrar söylüyorum; kesinliği yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı