- Makaleler
- 13
CL 18 den yazıyorum hocam selamlar.Evet. Önce 18 dene, sonra 16 denersin. Bu arada sadece "CL" değeri hakkında konuşuyorum.
CL 18 den yazıyorum hocam selamlar.Evet. Önce 18 dene, sonra 16 denersin. Bu arada sadece "CL" değeri hakkında konuşuyorum.
CL16 da sorunsuz olursa stabilite testine geçeriz.CL 18 den yazıyorum hocam selamlar.Şimdi 16 deneyeceğim sağolun bu arada gerçekten forumda bu konular hakkında bilgili kişi yok gibi bir şey. Varsa da yardımcı olmadılar.
CL 16 da oldu hocam mavi ekran yemedim sorun olduğunda genelde direk mavi ekran veriyor testi OCCT ten yapıyorum ben uygunmudur?CL16 da sorunsuz olursa stabilite testine geçeriz.
Hayır hocam. Öncelikle Prime 95, HWiNFO ve TestMem5 indirin. Bunlardan sonra oyun testi ve MemTest86 testi uygulayacağız.CL 16 da oldu hocam mavi ekran yemedim sorun olduğunda genelde direk mavi ekran veriyor testi OCCT ten yapıyorum ben uygunmudur?
Yapıyorum hocam şuan hata 0 fakat Prime 95 te iki tane yer durdu gözüküyor.Hayır hocam. Öncelikle Prime 95, HWiNFO ve TestMem5 indirin. Bunlardan sonra oyun testi ve MemTest86 testi uygulayacağız.
HWiNFO'yu açıp "Sensors" sekmesine tıkla. En aşağı in. "WHEA" isminde sekme göreceksin, 0 yazıyor olması gerek.
Daha sonrasında Prime 95'i açıp Large FFTs seçeneğini işaretleyip testi başlat. Test sırasında HWiNFO'daki WHEA sekmesini kontrol et ve 0'da kaldığından emin ol. Ve Prime95'teki çekirdeklerde bir error yazısı görmediğinden emin ol. Ayrı olarak Windows hata sesi duymadığından emin ol. Bu saydığım şeyleri yaşarsan testi durdur ve frekansı bir tık düşür. Sorun yaşamazsan 15-20 dakika kadar devam ettir. 15-20 dakika sonunda hâlâ bir problem yoksa Prime 95'i kapat ve etiketle, diğer teste geçeriz.
Çekirdekler error vermiş, bir şeyler stabil değil
RAM' mi hocam yoksa işlemci mi? İşlemciye kendim +200mhz arttırıp -25 curve optimizerden negative yapmıştım onuda belirtiyim.Çekirdekler error vermiş, bir şeyler stabil değilTesti durdurup ZenTimings indirip SS at.
İşlemciden de olabilir. İşlemciye yaptığın PBO ayarını şimdilik stok hale çek. RAM'in stabilitesinden emin olalım, sonra PBO OC bakarız.RAM' mi hocam yoksa işlemci mi? İşlemciye kendim +200mhz arttırıp -25 curve optimizerden negative yapmıştım onuda belirtiyim.
Eki Görüntüle 1582018
Tamam hocam hemen yapıp geliyorum sonra testi başlatıyorum sorun olursa yazarım.İşlemciden de olabilir. İşlemciye yaptığın PBO ayarını şimdilik stok hale çek. RAM'in stabilitesinden emin olalım, sonra PBO OC bakarız.
Tamam hocam test başarılı geçti bu sefer sistem topladığımdan beri kullandığım PBO stabil değilmiş demek vay halimize.İşlemciden de olabilir. İşlemciye yaptığın PBO ayarını şimdilik stok hale çek. RAM'in stabilitesinden emin olalım, sonra PBO OC bakarız.
PBO'yu stok ayara çekip testi tekrarla.
O zaman şimdi TestMem5'te sıra. Aşağı attığım adımları uygula.Tamam hocam hemen yapıp geliyorum sonra testi başlatıyorum sorun olursa yazarım.
Tamam hocam test başarılı geçti bu sefer sistem topladığımdan beri kullandığım PBO stabil değilmiş demek vay halimize.@BerkayZ87
Eki Görüntüle 1582032
O zaman TestMem5'e geçelim.
TestMem5'i indirdiğimiz dosyanın içerisinde 1usmus Config var.
Buna sağ tıklayıp Not Defteri ile aç.
Şurada ''Cycles'' var. Sende 3 yazacaktır. Orayı 7 ile değiştir ve kaydet.
Eki Görüntüle 1343297
Daha sonra bu dosyayı masaüstüne at. TestMem5'i aç.
Eki Görüntüle 1343299
Kırmızı işaretlediğim sekmeye tıklayıp masaüstüne sürüklediğin 1usmus Config'i seç. Daha sonra TestMem5'i yönetici olarak çalıştır. Yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.