G.SKILL Trident Z Neo RAM arızalı ve farklı geldi

Lejyoner1547

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
MSI B550 GAMING CARBON Wi-Fi AMD AM4 DDR4 ATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Başıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim. G.Skill Trident Z Neo RGB F4-3600C16D-16GTZNC 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 RAM'leri yeni sistemimde kullanmaya başladım sistem sürekli mavi ekran vermeye başladı, mavi ekranlar: MEMORY_MANAGEMENT ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. İlk başta emin olamadığım için yollamadım ama abim askere gidince onun RAM ve ekran kartını aldım. Bilgisayarı yaklaşık 7 ay kullandım bu süre içinde farklı ekran kartları kullandım ve tek bir mavi ekran bile almadım. Bunun üzerine RAM'leri garantiye gönderdim. İlk seferde RAM'leri geri gönderip test ettiklerini ve hata bulamadıklarını söylediler ben de testte bir hata çıkmadığını buna rağmen mavi ekran aldığımı söyledim ve RAM'leri Windows ile test etmelerini rica edip 2. sefer gönderdim. Bu sefer arızayı kabul edip yenisini gönderdiklerini telefondan öğrendim. Yeni ürün elime geldiğinde CL18 model olduğunu gördüm. Tekrar firmayı aradım ve RAM'leri farklı olduğunu söyledim onlar da bunu üzerine ellerinde benim gönderdiğim modelden kalmadığını ve bu yüzden farklı gönderdiklerini söylediler. Bu konuda ne yapabiliriz diye sorduğumda ise geri gönderirseniz iade yapabiliriz dediler. Fiyat farkı olduğunu söylediğimde yapabileceğim bir şey yok dedi. Kişinin üslubunu beğenmediğimden peki kolay gelsin deyip kapattım. Tüketici hakem heyetine başvurdum birkaç gün sonra firmadan arayıp şikayetini geri çekmemi benim modeli istettiklerini ve göndereceklerini söylediler. Yeni RAM'leri kullanıyorum ve şu an için herhangi bir hata almadım.
Artık ürün alırken sadece satıcıya değil, sağlayıcı firmaya da bakmamız gerekecek sanırım. Size tavsiyem hakkınızı her zaman savunmanın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı