G.Skill Trident Z Neo RGB LED'i Yanmıyor

Hrz20

Megapat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 20/04/2020 tarihinde İtopya sitesinden aldığım ürün kodu F4-3600C16D-16gtznc olan iki adet RAM'in ikisi de çalışıyor fakat bir tanesinin ışığı yanmıyor. Sorunun anakartta olabileceğini düşündüm ve RAM'leri farkları slotlara taktım ama sorun çözülmedi. Aynı RAM yanmamaya devam etti diğerki yine yandı. RAM'leri alalı neredeyse bir aya yakın olmasına rağmen diğer parçaları geç satın almam ve geç elime ulaşmasından dolayı bugün anca bilgisayarı toplayabildim. Fakat dediğim gibi RAM'in bir tanesinin ışığı yanmıyor. Windows 10 kurup Dragon Center programı üzerinden mystic light ile RAM'lerin RGB şıklarını kontrol edebiliyorum RAM'in ışığını değiştirebiliyorum ya da kapat-aç yapabiliyorum ama diğer RAM'in ışığını bir türlü açamıyorum acaba donanımsal bir arıza olabilir mi iade etmeli miyim? Yoksa yazılımsal bir sorun olabilir mi? Lütfen yardımcı olun bu sorun canımı çok sıktı ışığın yanmaması önemli değil ama ileride RAM'de başka sorunlarda olabilir mi düşüncesi kafamı kurcalıyor. Bu arada sistemi yaklaşık bir ayda farklı sitelerden satın alarak toplayabildim aşağıya diğer parçaların isimlerini bırakıyorum cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sistemin tüm bileşenleri;
AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB önbellek 8 çekirdek AM4 7nm işlemci.
MSI MEG X570 Ace 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 RGB Wi-Fi M.2 PCI-e 4.0 ATX anakart.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming Trio 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı.
Corsair Hydro serisi H100I RGB Platinum 240mm işlemci sıvı soğutucu.
Cooler Master Master Case H500 ARGB tempered glass USB 3.2 mid Tower kasa.
Corsair RM750 750W 80+ Gold Full modüler 135mm fanlı PSU.
Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD (3500 MB okuma / 3200 MB yazma)

Dosya Ekleri

• 8aDleg.jpg
    8aDleg.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı