G-Sync açılmalı mı, hangi durumlarda açılmalı?

Arkadaşlar bu ekran yırtılması tam olarak nedir bilmiyorum. NVIDIA ayarlarında G-Sync ayarları var.

Ben hem hikaye oyunları hem rekabetçi oyunlar oynuyorum. G-Sync açtığım zaman rekabetçide sanki gecikme ekliyormuş gibi hissettim. Fakat hikayeli oyunlarda da sanki daha akıcı gibi hissettirdi.

Ayrıca monitörümde VRR ayarı var. Monitör Hertz'ini FPS'ye göre hareketli bir şekilde değiştiriyor sürekli. Bu ayarı kapalı tutuyorum çünkü gecikme ekliyor gibi hisettirdi.

Arkadaşlar bu ekran yırtılması tam olarak nedir bilmiyorum. NVIDIA ayarlarında G-Sync ayarları var.

Ben hem hikaye oyunları hem rekabetçi oyunlar oynuyorum. G-Sync açtığım zaman rekabetçide sanki gecikme ekliyormuş gibi hissettim. Fakat hikayeli oyunlarda da sanki daha akıcı gibi hissettirdi.

Ayrıca monitörümde VRR ayarı var. Monitör Hertz'ini FPS'ye göre hareketli bir şekilde değiştiriyor sürekli. Bu ayarı kapalı tutuyorum çünkü gecikme ekliyor gibi hisettirdi.

Rekabetçi oyunlarda arada düzeltme olarak çalıştığı için gecikme olur. Tercih edilmez genelde. Monitör tazeleme hızınız nedir? Monitör iyise açmanızada gerek yok.

Rekabetçi oyunlarda arada düzeltme olarak çalıştığı için gecikme olur. Tercih edilmez genelde. Monitör tazeleme hızınız nedir? Monitör iyise açmanızada gerek yok.
Hocam monitörüm 4k 240 hertz oled. 4K ve 240 hertz olduğu için hiçbir oyunda zaten 240 fps'nin üzerine çıkamıyorum. Yani şuan için tabi. İleride sistemi değiştirecem. Sanırım bu ekran yırtılması denen şey , aldığın fps değeri monitör hertzinin üzerindeyse oluyormuş. Bende tam tersi. Fakat yine de hikaye oyunlarında g-sync açıkken daha bi soft hissettiriyor oyun. Ama rekabetçi oyunlarda da malesef giriş gecikmesi ekliyor. Ne yapsam bilemedim.

Hocam V-Sync ekran yırtılmasını(görüntüde kayma bozulma olması bıçak kesikleri gibi) monitörün Hertz değerine sabitleyerek engelliyor. G-Sync ise monitör Hertz'ini FPS'e göre ayarlıyor değişken bir biçimde.

Hocam V-Sync ekran yırtılmasını(görüntüde kayma bozulma olması bıçak kesikleri gibi) monitörün Hertz değerine sabitleyerek engelliyor. G-Sync ise monitör Hertz'ini FPS'e göre ayarlıyor değişken bir biçimde.
Hocam bu g-sync ayarını hikaye oyunlarında açık tutup rekabetçide kapalı tutabilir miyim otomatik olarak ? Manuel olarak yapmak istemiyorum yani.

Hocam bu G-Sync ayarını hikaye oyunlarında açık tutup rekabetçide kapalı tutabilir miyim otomatik olarak? Manuel olarak yapmak istemiyorum yani.

Benim bildiğim kadarıyla olmuyordu öyle bir şey hep açık ya da kapalı oluyordu ama sadece tam ekranda çalıştır diye bir ibare vardı eğer onu seçip Online oyunlarda çercevesiz tam ekran ayarını kullanırsanız bir nevi dediğiniz mantıkla oluyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı