G-Sync Açmak için Dell Alienware AW2518HF veya BenQ Zowie XL2546

Xabi

Decapat
Dell Alienware 24.5'' 240Hz 1ms FreeSync Full HD Oyuncu Monitörü AW2518HF modeli monitör alacağım. Bu monitörde G-Sync açabilir miyim? Bir de BenQ Zowie XL2546 modelini düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim belirtmiş olduğun modellerde sanırsam G-SYNC desteklemiyor ama benim önereceğim bu model hem bütçe dostu hem şık hem de FreeSync ve G-SYNC destekliyor. Sair sitelerde 50 - 100 TL daha ucuza bulabilirsin. Ayrıyeten 27 inç modeli de var. O da 150-200 TL daha pahalı.

Selamlar . Ben 2 aydır xl2546 kullanıyorum. Bu monitörde DyAc diye bir teknoloji var. Hem G-SYNC hemde FreeSync destekliyor. Epey araştırdım alırken ve öneririm :)
GmGgyZ.jpg

Dell Alienware 24.5'' 240Hz 1ms FreeSync Full HD Oyuncu Monitörü AW2518HF modeli monitör alacağım. Bu monitörde G-Sync açabilir miyim? Bir de BenQ Zowie XL2546 modelini düşünüyorum. Tavsiyeniz nedir?
O iki monitör de desteklemiyor g-sync güncellemesini. xl2546 modelinde zaten Freesync yok o yüzden g-sync eklenemez. DyAc zaten bu teknolojilerden bambaşka bir şey. Motion blur'u azaltıyor. G-sync gibi teknolojiler fps'yi limitliyor. VRR da motion blur' a yardımcı oluyor. Ekran kartın ne? Gtx 1000 serisi veya rtx olması lazım Freesync monitörden g-sync alabilmen için. Asus xg258q tavsiyemdir. Fakat CS GO gibi oyunlarda kimse g-sync Freesync açmıyor. İnput lag ekliyor.Herkes Zowie alıyor çünkü açık ara daha hızlı. G-sync desteği gelenlerde ayrı yeten input lag var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G-Sync güncellemesi gelen Freesync monitörler:
  • Acer XFA240
  • Acer XG270HU
  • Acer XV273K
  • Acer XZ321Q
  • Agon AG241QG4
  • AOC G2590FX
  • Asus MG278Q
  • Asus VG258Q
  • Asus VG278Q
  • Asus XG248
  • Asus XG258

Son düzenleme:
Selamlar. Ben 2 aydır XL2546 kullanıyorum. Bu monitörde dyac diye bir teknoloji var. Hem G-Sync hem de FreeSync destekliyor. Epey araştırdım alırken ve öneririm :)
GmGgyZ.jpg

Selamlar,
Bende BenQ XL2546 almayı düşünüyorumda seninde fotoğrafta gördüğüm kadarıyla eski monitörün ASUS vs247HR bende de aynı monitör var öncelikle 2 sorum olacak.
1.si sence almama değer mi, aşırı fark hissettin mi 240 Hz ile 60 Hz'in. Özellikle FPS oynuyorum çok gerekli diye düşünüyorumda malum biraz pahalı ölçüp tartmak istiyorum.
2.si monitör modlarında 1240X1040 (emin değilim 1240X ?) Çözünürlükte 144 Hz destekliyor mu şunki GPU 240 FPS'te Valorant vermiyor.
Şimdiden teşekkür ederim :)
Ek olarak sistemindeki ekran kartı ve işlemciyi de söyler misin hiç G-SYNC yok diye yırtılma yaşadın mı acaba?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı