G-Sync aktif mi nasıl öğrenebilirim?

Klerwsky

Kilopat
Merhaba arkadaşlar yeni monitör aldım AOC G24U2 modeli oyunlarda duvarlar ve karakterler titriyor yırtılma testi yaptım G-Sync pendulum demo ile G-Sync kutucuguna tıklayamıyorum acaba aktif degil mi? Monitör ayarlarından G-Sync açtım NVIDIA masasından da açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
DisplayPort (DP) kablosu kullanmanız gerekiyor. Ayrıca ekran kartınızın modeli nedir? GTX 1000 serisi ve üstünde destekleniyor bu teknoloji. Bir de monitörü seçip aşağıdaki tiki de işaretleyin.

20200811_225301.png

Belki de bunların hepsini yaptınız. Yine de hatırlatma yapayım dedim.

Her oyunda oluyor mu bu? HZ değerini kontrol ettin mi?

FPS oyunlarında oluyor.
DisplayPort (DP) kablosu kullanmanız gerekiyor. Ayrıca ekran kartınızın modeli nedir? GTX 1000 serisi ve üstünde destekleniyor bu teknoloji. Bir de monitörü seçip aşağıdaki tiki de işaretleyin.

Eki Görüntüle 636940

Belki de bunların hepsini yaptınız. Yine de hatırlatma yapayım dedim.

Yaptım hepsini.
Belirttiğim kısmı aktif hale getirin. Oyuna girdiğinizde sol tarafta G-Sync on ibaresi gözükecektir. Pendulum uygulamasında işaretlenmesi gerekiyordu ama, ilginç.

Eki Görüntüle 636943

Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın tick attım.
Belirttiğim kısmı aktif hale getirin. Oyuna girdiğinizde sol tarafta G-Sync on ibaresi gözükecektir. Pendulum uygulamasında işaretlenmesi gerekiyordu ama, ilginç.

Eki Görüntüle 636943

G-Sync on çıktı.

Eki Görüntüle 636943
Merhaba benim 60 hz bir monitörüm var ve Gsycn açık.Oyunlarda 130 fps üstü alıyorum diyelim Gsycn açık olmuyor diye biliyorum ayarlarda açık olsa bile bu nedenle İnput lag yapar mı yani Gsycn çalışma aralığından çıkmış oluyor 130 fps de diye biliyorum o zaman input lag da yapmaması gerekir değil mi ?

G-Sync ve FreeSync Input lagı en aza indirgiyor. 60 Hz monitörde G-Sync desteği olduğunu sanmıyorum. Belki açık olmasının bir faydası dokunabilir yine de. Oyun içerisinden V-Sync kapatın, ekran kartı ayarlarından düşey senkronizasyonu ve varsa G-Sync desteğini açın.
G-Sync çalışma aralığından çıkmış oluyor 130 FPS'de diye biliyorum, o zaman input lag da yapmaması gerekir değil mi ?
Çalışma aralığından çıksa bile Input lag oluşmaz.

G-Sync ve FreeSync ınput lagı en aza indirgiyor. 60 Hz monitörde G-Sync desteği olduğunu sanmıyorum. Belki açık olmasının bir faydası dokunabilir yine de. Oyun içerisinden v-Sync kapatın, ekran kartı ayarlarından düşey senkronizasyonu ve varsa G-Sync desteğini açın.

Çalışma aralığından çıksa bile ınput lag oluşmaz.

Benim monitörüm 60 Hz laptop ve gsycn mevcut bu durumda gsycn 60 FPS'nin altına düştüğü durumlarda etkili oluyor değil mi ayrıca input lag yapmıyor doğru mu anladım. Açık olsa faydası dokunur yani.
G-Sync ve FreeSync Input lagı en aza indirgiyor. 60 Hz monitörde G-Sync desteği olduğunu sanmıyorum. Belki açık olmasının bir faydası dokunabilir yine de. Oyun içerisinden V-Sync kapatın, ekran kartı ayarlarından düşey senkronizasyonu ve varsa G-Sync desteğini açın.

Çalışma aralığından çıksa bile Input lag oluşmaz.
60 fps üstünde çalışma aralığından çıkıyor mu Kısacası

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı