G-Sync destekleyen ekran kartinda Freesync kullanmak

Berat3434

Hectopat
Kullanmis oldugum ekran kartim GTX 1050ti ve kullanmis oldugum monitor AOC g2460vq6 75hz fresync destekleyen monitor ve oyunlarda surekli 90FPS'den 80 FPS'e dususte oyunumda takilma yani yirtilma hissediyorum 26.01.2019 tarihinde Technopat kanaliniza atmis oldugunuz videoyu izledim cok uzun ve detayli oldugu icin pek fazla anlamadim kisacasi benim su durumda ne yapmam gerek kisaca anlatir misiniz freesync monitorde G-sync ekran karti kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle PC ve Monitör arasında ki bağlantıyı DisplayPort kablo ile yap (Bu mecbur).
En son ekran kartı sürücüsünü yüklemediysen, sürücüyü güncelle.

Bu koşulları yerine getirdiğinde,
  • Masaüstü’ne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası’nı aç.
  • Sol kısımda G-Sync ayarları yazıyorsa her şey doğru gidiyordur.
  • Ayarları resimde ki gibi yap.
g-sync.jpg

2. Resimde işaretli olan yerin aynı olduğundan emin ol.

g-sync2.jpg

Unutma monitörün de G-Sync etkinleştirsen bile düzgün çalışacağının garantisi yok.
Çünkü Nvidia'nın test ettiği 12 monitörden biri değil monitörün.
Artık şansına kalmış.
Bu arada monitörün 75 Hz zaten, yani 75 Hz üstüne zaten G-Sync da etki etmez.
Monitörünün bir Hz aralığı vardır sadece o aralıkta G-Sync çalışır.
G-Sync testini ve Monitörünün hangi aralıkta çalıştığını da Buradan öğrenebilirsin.

Son düzenleme:
Herşeyi uyguladım fakat gene aynı problem vsync açmayınca 1500fps bile olsa oyun akıcı değil bozulamlar mevcut bu durumda amd rx 570 kullansam bu sorun ortadan kalkarmı çünkü onda freesync destegı mevcut. Monitörümün ayarlarında freesync ayarını bulamadım yok yani fakat nvıdıa denetim masasında gsync aktif görünüyor

Kardeşim zaten monitörün 75 Hz senin.
Yani 75 Hz üstüne G-Sync etki etmez, G-Sync olayını yanlış anlamışsın galiba.
Monitörünün doğal yenileme hızı 75 Hz olduğuna göre en fazla 75 FPS ye kadar G-Sync çalışır.
Burada değiştirmen gereken Monitörün, ekran kartın değil.
Monitörünün Dijital Sinyal Frekansı aralığı 50~75 Hz yani bu FPS aralığında çalışır.

Yoksa G-Sync monitörün doğal Hz değerinin üstünde çalışmış olsa, biz neden kalkıp 144 Hz monitör alalım.

Son düzenleme:
Monitörünün doğal yenileme hızı 75 Hz olduğuna göre en fazla 75 FPS ye kadar G-Sync çalışır.
Monitörünün Dijital Sinyal Frekansı aralığı 50~75 Hz yani bu FPS aralığında çalışır.

Yoksa G-Sync monitörün doğal Hz değerinin üstünde çalışmış olsa, biz neden kalkıp 144 Hz monitör alalım.
[/QUOTE

Dostum ben pek anlamadim haklisin ve bu ozelligi acinca oyunlarda vsync acmamiz gerekiyor diye biliyorum ve aciyorum fpsyi 75e sabitliyor fakat fps 70e duserse oyunuma kasma giriyor bu sorunu duzeltmem icin ne yapmam gerek
200fps aldigim oyunda fps 180e duserse yirtilma giriyor ekrana minecraft cok duusk ayarlarda bile bu basima geliyor sistemdr ssd var oyunlar ssd ye kurulu

Son düzenleme:
Eğer 75 FPS den fazla alıyorsan oyundan mecbur Vsync açman gerekir zaten ki 75 FPS'yi geçmesin diye.
Şimdi kasma sorunu farklı olay, ekran yırtılması yani G-Sync ayrı olay.

Bahsettiğin kasma olayı bütün oyunlarda mı oluyor, ya da hangi oyunda oluyor.
Oyunda Vsync açma kapalı kalsın, Nvidia denetim masasından Düşey Senkronizasyonu aç öyle dene.

Eğer 75 FPS den fazla alıyorsan oyundan mecbur Vsync açman gerekir zaten ki 75 FPS'yi geçmesin diye.
Şimdi kasma sorunu farklı olay, ekran yırtılması yani G-Sync ayrı olay.

Bahsettiğin kasma olayı bütün oyunlarda mı oluyor, ya da hangi oyunda oluyor.
Oyunda Vsync açma kapalı kalsın, Nvidia denetim masasından Düşey Senkronizasyonu aç öyle dene.
tesekkür ederim şuan müsait değilim eve gidince deneyeceğim. dediğim gibi vsync kaparsam oyun 90fps de bile hiç akıcı değil fakat vysnc açında oyun çok akıcı ve yırtılma olmuyor 75fps alıyom 70fps olursa yırtılma başlıyor yoksa sistemimde hiçbir sıkıntı yok
@Narayanna bu sorunu nasıl düzeltebilirim ne alırsm bu sorun düzelir illada gsync çalışsın istemiyorum şu yırtılmalar geçsin bana uyar

Son düzenleme:
Yeni aldığım MSI VENTUS XS RTX 2060 ekran kartı ile freesync destekli ViewSonic XG2401 monitörümde displayport kablosu kullanarak Gsync aktif ettim. Sonuç harika.
Battlefield 5, Pubg ve Rainbow Six Siege oynadım. Monitörünüz freesync desteği konusunda yeterince iyiyse sorunsuz çalışır.
Monitör tazeleme oranından fazla FPS almak istemiyorsanız ilk öncelik oyun destekliyorsa oyunun ayarlarından kare hızı sınırlama yapın( yapılan testlerde en az input lag bu şekilde oluyor). Oyunda yoksa ekran kartı sürücüsü ile yaparsanız yırtılmalardan kurtulursunuz.
Hem Gsync kullanıp hem de yırtılmalardan kurtulmuş olursun.
Bir not kare hızı sınırlarken monitörün tazeleme hızının bir kare altını seçin Gsync aktifken. Bu şekilde oyun sürekli Gsync radarında kalır.

Şimdi anladığım kadarıyla freesync özellikli bir monitör GSYNC özellikli ekran kartına uyum sağlıyor eğer bu mümkünse fazla para verip neden GSYNC olan bir monitör alayım ki ğerçi daha almadım 2.5 max bütçe var 2060 ekran kartına 2K 144 MHz gider herhalde bu paraya alınır diye tahmin ediyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı