ibrahimgk06
Femtopat
Daha fazla
- Monitör
- ViewSonic VX2458-C-mhd
Selamlar, bilgi kirliliğinden çok yorulduğum için size danışmak istedim arkadaşlar. 3 yıldır Ryzen 3500, GTX1650 Super 2x8 16 GB RAM'li sistemimi ViewSonic FreeSync açık şekilde 144Hz 1ms monitörümle kullanıyorum. Bugüne kadar hiç ekran yırtılması yaşamamıştım. 1 aylık aradan sonra sistemi açtım ve tüm oyunlarda FPS fark etmeksizin ekran yırtılmasıyla karşılaştım. Durup dururken neden ekran yırtılması oluşur?
Bunu geçtim G-SYNC destekli bir laptopum var. Ekranı 144Hz, bu değere yaklaşmaya başlayınca ve aşınca laptop üzerinde de ekran yırtılıyor. Laptopta G-SYNC kapatırsam tıpkı kasa gibi sürekli yırtılıyor.
Bu “çalışma mantığı” olması gereken midir yoksa ben mi yanılıyorum? Farklı cihazlarda bu kadar yırtılma nasıl oluşur bir anda, laptopumu birkaç kez monitöre bağlayarak kullanmıştım diye olamaz herhalde. Sorun elektrik sisteminde olabilir mi diye bile düşündüm artık.
Bunu geçtim G-SYNC destekli bir laptopum var. Ekranı 144Hz, bu değere yaklaşmaya başlayınca ve aşınca laptop üzerinde de ekran yırtılıyor. Laptopta G-SYNC kapatırsam tıpkı kasa gibi sürekli yırtılıyor.
Bu “çalışma mantığı” olması gereken midir yoksa ben mi yanılıyorum? Farklı cihazlarda bu kadar yırtılma nasıl oluşur bir anda, laptopumu birkaç kez monitöre bağlayarak kullanmıştım diye olamaz herhalde. Sorun elektrik sisteminde olabilir mi diye bile düşündüm artık.
Son düzenleyen: Moderatör: