G-SYNC destekli GTX 1650 Super laptopta ekran yırtılması oluyor

ibrahimgk06

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
ViewSonic VX2458-C-mhd
Selamlar, bilgi kirliliğinden çok yorulduğum için size danışmak istedim arkadaşlar. 3 yıldır Ryzen 3500, GTX1650 Super 2x8 16 GB RAM'li sistemimi ViewSonic FreeSync açık şekilde 144Hz 1ms monitörümle kullanıyorum. Bugüne kadar hiç ekran yırtılması yaşamamıştım. 1 aylık aradan sonra sistemi açtım ve tüm oyunlarda FPS fark etmeksizin ekran yırtılmasıyla karşılaştım. Durup dururken neden ekran yırtılması oluşur?

Bunu geçtim G-SYNC destekli bir laptopum var. Ekranı 144Hz, bu değere yaklaşmaya başlayınca ve aşınca laptop üzerinde de ekran yırtılıyor. Laptopta G-SYNC kapatırsam tıpkı kasa gibi sürekli yırtılıyor.

Bu “çalışma mantığı” olması gereken midir yoksa ben mi yanılıyorum? Farklı cihazlarda bu kadar yırtılma nasıl oluşur bir anda, laptopumu birkaç kez monitöre bağlayarak kullanmıştım diye olamaz herhalde. Sorun elektrik sisteminde olabilir mi diye bile düşündüm artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, bilgi kirliliğinden çok yorulduğum için size danışmak istedim arkadaşlar. 3 yıldır Ryzen 3500, GTX1650 Super 2x8 16 GB RAM'li sistemimi ViewSonic FreeSync açık şekilde 144Hz 1ms monitörümle kullanıyorum. Bugüne kadar hiç ekran yırtılması yaşamamıştım. 1 aylık aradan sonra sistemi açtım ve tüm oyunlarda FPS fark etmeksizin ekran yırtılmasıyla karşılaştım. Durup dururken neden ekran yırtılması oluşur?

Bunu geçtim G-Sync destekli bir laptopum var. Ekranı 144Hz, bu değere yaklaşmaya başlayınca ve aşınca laptop üzerinde de ekran yırtılıyor. Laptopta G-Sync kapatırsam tıpkı kasa gibi sürekli yırtılıyor.

Bu “çalışma mantığı” olması gereken midir yoksa ben mi yanılıyorum? Farklı cihazlarda bu kadar yırtılma nasıl oluşur bir anda, laptopumu birkaç kez monitöre bağlayarak kullanmıştım diye olamaz herhalde. Sorun elektrik sisteminde olabilir mi diye bile düşündüm artık.

V-Sync açıp test eder misiniz?

Onu da denedim bu sefer yırtılmalar ekranın alt kısmına sıkışıyor. 143-42-41 sabitleyerek denedim hep. Bu yüzden donanımsal ya da yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Hele G-Sync kapalıyken oyun bile oynanmıyor göz zevkinden.

Bende de aynı sorun var çözemedim.

Laptopun garantisi yoksa parçaları çıkarıp test edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı