G-Sync ile FreeSync arasındaki fark

batuhan3707

Hectopat
Bu 2 teknoloji ne işe yarıyor ve aralarındaki fark nedir? Kısaca anlatabilecek olan biri var mı acaba?

Buna bağlı olarak G-Sync daha kararlı bir performans veriyor. Kırıkları giderme oranı da aynı şekilde daha yüksek. Çünkü bizzat monitörlerin içinde sırf bu iş için ayrı bir çip bulunuyor. Bu yüzden daha pahalılar. Yerim ben onları.

Alakası yok. Yanlış bilgi. İki yöntemin de birbirine göre üstün olduğu oyunlar mevcut, oyun motorunun uyumluluğuna göre farklılıklar gözlenebiliyor.

Aslında bundan daha iyi bir test vardı ama onun linkini bulamadım, idare edin.

Not: Technopat'ın yazısında birkaç yanlış nokta var, Freesync'in ULMB özelliğini desteklemediğini yazmışlar. Bu özelliğin G-Sync ve Freesync ile alakası yok, bunlardan bağımsız bir özellik. Yakın zamana kadar ULMB ile ne G-Sync'i ne Freesync'i yan yana kullanamıyordunuz çünkü monitörler buna izin vermiyordu. (Tabii birkaç hileyle bunun etrafından dolaşmak mümkün ama resmi olmadığı için yok sayalım.) Üstelik ULMB ve Freesync yeteneklerine sahip birçok monitör mevcut. Sosyal'de çok popüler olan Samsung CFG70 de bu modellerden birisi.

Şu videoyu önereceğim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha ileriye gitmek isterseniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@Plyra
G-Sync FreeSync
Panel Yanıtı6ms8ms
Toplam Giriş Lag31ms33ms
Gönderdiğin linkteki bilgiler bile söylemimi tastikliyor. Yanlış bilgiyse işaretle düzenlesinler sevgili dostum. Teknolojiye dair çat pat biraz bilgin olsa şu testlere bakmana gerek kalmadan zaten bunu bilirsin. G-Sync ve FreeSync monitörleri deneyimleme fırsatım oldu. Şu an kullandığım monitör FreeSync ve tekrar ediyorum söylediğim G-Sync sırf bu iş için ayrı bir çip barındırdığı için bünyesinde
daha stabil ve FreeSync'e nazaran daha firesiz bir performans sunar. Raporla moderatörlerde okusun.

G-Sync donanımla beraber yirtilmalari önlüyor, Free Sync ise yazilimla beraber önlüyor. Bu yüzden G-Sync bulmak zor ve pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
freesync monitör kullanıyorum rtx 2060 ile aldığım güne pişmanım gsync açtığın zaman parlama sorunu yapıyor. bu sorun amd ekran kartı takıncada mevcut. asusta msi da viewsonicte bütün freesyncte bu sıkıntı mevcut. nvidia salak ya donanım koymuş . donanım koyması b u yüzdendonanım her zaman yazılımdan iyidir. yazılım makyajdır donanım cerrahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…