G-SYNC nedir?

yaboii

Centipat
1440p 144/165Hz bir monitör almayı planlıyorum. G-Sync/FreeSync tam olarak ne yapıyor? G-Sync almam gerekir mi? (Ekran kartım RTX 3060.)

Aldığınız FPS değerini monitörünüzün Hz değerine eşitleyerek yırtılmaları önleyen teknolojilerdir.

G-Sync NVIDIA ekran kartları içindir.

FreeSync AMD ekran kartları içindir fakat FreeSync destekleyen çoğu monitör G-Sync destekler.

Yani Hz bazında resim göndermek. Ekranın 60Hz ise 60 kare gönderir ki yırtılma olmasın.

1440p 144/165Hz bir monitör almayı planlıyorum. G-Sync/FreeSync tam olarak ne yapıyor? G-Sync almam gerekir mi? (ekran kartım RTX 3060.)

Oyun oynarken ekran yırtılmasını önlemek için geliştirilmiş teknolojiler V-Sync'de var tabii ki ama o FPS'i ekranın yenilenme hızına sabitliyor bunlarda öyle bir şey yok FreeSync AMD G-Sync NVIDIA için bildiğim kadarıyla.

Oyunun grafiklerindeki yırtılmaları önleyen bir teknoloji. Gsync monitörler gereksiz pahalı freesync alıp gsync açmanızı tavsiye ederim.

Bilgisayarın verdiği FPS'ye uygun olarak ekranın yenileme hızının dinamik olarak değişmesidir.
Peki G-Sync ve VSync'in ne farkı oluyor o zaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…