G-Sync olan ve olmayan monitörlerde fark nasıl?

Yer
İstanbul
G-SYNC olan ve olmayan monitör arasında ne gibi bir fark yaşarım? MSI GTX 1070 Ti Gaming kartım var. Arada nasıl bir performans farkı olur? Şu an BENQ RL2240HE monitör kullanıyorum. Tam ekranda video izlerken kırılmalar oluyor. Bu G-SYNC olayı bunu mu engelliyor? Konuya hakim arkadaşlardan öneri bekliyorum. Ona göre monitör seçimi yapacağım. Bütçem de 800 900 liradır. İkinci el almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Sync'in temel çalışma prensibi, o anki kare sayısına monitörün frekansını eşitlemesidir.
Bu sayede daha akıcı bir deneyim ve kırılma olmayan bir görüntü sağlar. G-Sync ayarlarından pencereli modu da aktif ederseniz sorun çözülecektir fakat bu sorun farklı bir şeyden de kaynaklanabilir.
G-Sync monitöre geçme imkanınız varsa, geçmenizi öneririm.

Hocam G-SYNC olmayan bir monitör alsam akıcılıkta bir fark yaşar mıyım? Kırılmalar vs. olur mu? PUBG oynuyorum ortalama 100+ FPS alıyorum.

Aynı ekran kartını kullanıyorum ve monitörüm g-sync destekli olmamasına rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Nvidia kontrol panelinden düşey senkrinizasyon 'açık' konumuna getirin. Oyun menüsünden v-sync 'off' yapın. Yüksek fps tadını çıkartın. Ben bu şekilde kullanıyorum ve hiç bir kırılma vs. yaşamadım

Teşekkür ederim hocam sağolun.

@PCBudur @Gogo onun yerine Nvidia kontrol panelinden düşey senkronizasyonu ''Hızlı'' yapın. Fast Sync, AMD'nin Free Sync'i gibi işi monitöre değil ekran kartına bırakıyor. Ben öyle kullanıyorum hiç bir kırılma yırtılma yok. Eğer dediğimi yaparsan monitör değiştirmene gerek kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…