G-Sync ve FreeSync farkı nedir?

Katılım
25 Haziran 2019
Mesajlar
196
Çözümler
1
Selamlar NVIDIA ekran kartım var 144Hz bir monitör almak istiyorum. 24 inç istiyorum fakat bu FreeSync ile G-Sync arasındaki muhabbeti anlamadım. Örnek monitörler atar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl G-Sync ve FreeSync'ın önemi 60 Hz Üstü monitör de iş görüyor olması.
Her monitörün Dijital Sinyal Frekansı aralığı vardır,
Örneğin benim kullandığım monitörün frekans aralığı 30~144 Hz arası.
Yani şu anda G-Sync 30 - 144 Hz aralığına kadar çalışır anlamına geliyor bu.
30 FPS'ye kadar bile düşse G-Sync sayesinde oyun akıcı oluyor.

Senin söylemek istediğini iyi anlıyorum ancak,
144 Hz bir monitör de Sync teknolojisi yoksa ve FPS sabit değilse, ekran da yırtılmalar olur.
Her oyunun sabit 144 FPS veremediğini düşünecek olursak Sync şart oluyor böylece.

Son olarak alacağın monitörün mutlaka Frekans aralığına bakmak gerekiyor.
Çünkü minimum frekans ne kadar düşük olursa çalışma aralığı da o kadar geniş olur.
Böylece 30 FPS de bile akıcı oynarsın oyunu.
 
Selamlar NVIDIA ekran kartım var 144Hz bir monitör almak istiyorum. 24 inç istiyorum fakat bu FreeSync ile G-Sync arasındaki muhabbeti anlamadım. Örnek monitörler atar mısınız?
Hocam o teknoljilerin en belirgin özellikleri ekrandaki yırtılmayı önlemektir. AMD ekran kartlarına Freesync, Nvidia ekran kartlarına G-Sync monitörler uyumludur.
 
İkisinin sağladığı fayda da aslında tamamen aynıdır ama bu teknoloji ilk çıktığında AMD, FreeSync diye isimlendirmişti. NVIDIA'da aynı ismi kullanamayacağından dolayı o da aynı teknolojiye G-Sync ismini verdi.
 
G-Sync sertifikası pahalı olduğu için monitör üreticileri tarafından tercih edilmiyor. Yani FreeSync ile fark yok ve farklı kart üreticisi ise driver yoluyla G-Sync veya FreeSync kullanabilirsin.
 
NVIDIA G-SYNC, AMD FreeSync.

FreeSync monitörlerin bazılarında G-SYNC açılabiliyor.
Ekleme yapayım hemen hemen her Freesync monitörde Gsync açılabiliyor. Yeter ki gerekli görüntü kablosu ve destekleyen ekran kartı ile güncel Nvidia driver yüklü olsun. Technopat monitör incelemelerinde ve başka incelemelerde Freesync monitörde Gsync açıldığında herhangi bir sorun belirtilmedi bildiğim kadarıyla. İstisna olanlar olacaktır ama adı üstünde istisna.
 
G-Sync aslında Nvidia ekran kartları ve monitördeki özel modülle beraber senkronize olarak yırtılmaları önlüyordu. Bunun için monitörde ek bir modül gerketiği ve testlerin çok zor geçilmesi sebebiyle G-Sync destekli monitörler uçuk fiyatlara satılıyor.
FreeSync ise bu işlemi AMD kartlarıyla, monitörde pahalı bir modüle ihtiyaç duymadan yazılımsal olarak yapıyordu. Ancak artık 16 ve üzeri seri Nvidia ekran kartınız varsa ve DisplayPort ile bağlanıyorsanız FreeSync monitörde G-Sync ayarını açabilirsiniz.

Rehber:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı