G102 Prodigy optik mi lazer mi?

nymberg

Centipat
Arkadaşlar uzun zamandır G102 Prodigy kullanıyorum. Mousepadim eskidiği için yeni bir tane aldım. FPS oyunlarında düşük DPI kullandığım için Mouse'u kaldırıp hareket ettirdiğim oluyor. Yeni mouse pad (yüzeyi hafif tırtıklı) üzerinde Mouse'u kaldırdığımda mouse yüzeyden kalkmasına rağmen algılıyor. Bu da aim kaymasına neden oluyor. Önceki (yüzeyi düz tırtıksız) mousepadimde bu yoktu. Yeni aldığım mouse pad kontrol mouse pad mi yoksa Speed mi? Eğer kontrol ise Speed mi almalıyım? Mousepadlerin yüzeyi nasıl sınıflandırılıyor.

Ayrıca bir şey daha araştırdım bunun için de bilgi verebilecek varsa çok sevinirim. Mouse'um internet üzerinde optik diye geçiyor. Optik mouselar ise altında kırmızı ya da birkaç farklı renkte ışık kullanarak algılayanlar olarak yazıyordu. Fakat benim mouseumun altında herhangi bir ışık yok. Optik mouselar için verilen bilgi mi yanlış yoksa Mouse'um için optik denilmesi mi yanlış. Yoksa optik mouse çeşitleri mi var? Yardımcı olacak varsa çok sevinirim. Özellikle de mouse pad sorunum için yardımcı olacak var mıdır?

Son düzenleme:
Ona yapılabilecek bir şey yok gibi. Bende de öyle, kaldırıyorum devam ediyor algılamaya.
Önceki mousepadimde olmadığı için burdan mousepad ile alakalı olduğunu çıkarıyorum. Fakat önceki mousepadimi veya bu tipte (yüzeyi düz tırtıksız) internet üzerinde nasıl bulabilirim?
Bu durum lazer sensörlerde olur genellikle. Optik sensör olupta bu probelmeme sahip olan bir fareyi ilk defa gördüm.
Yeni aldığım mousepad ile bu sorunu yaşıyorum :( Öncekinin büyük olanını nasıl bulabilirim acaba. Boyutu küçük diye almıştım ama yüzeyi bu sorunu yaratıyor.

Önceki mousepadimde olmadığı için burdan mousepad ile alakalı olduğunu çıkarıyorum. Fakat önceki mousepadimi veya bu tipte (yüzeyi düz tırtıksız) internet üzerinde nasıl bulabilirim?
Böyle çok mouse pad var. Benim elime geçen bütün mousepadler tırtıksız oldu, hiç sorun yaşamadım. Komik tarafı bunlar ucuz mousepad'ler. Tam ürün öneremem size.

Boyutları küçük hocam maalesef ve sanırım ürün artık satılmıyor. Ben de indirim sepetinde almıştım.
Şimdi steelseries gibi bir mousepad alıp bu sorunu yaşamaya devam edeceksem o mousepad'e o parayı vermeye değmez. Eğer düzelecekse indirim yakalamaya çalışacağım. Bu yüzden hiçbir yerde bir cevap bulamadım foruma yazdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı