G1820 sistem yükseltme

Relaxing

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ,

Sizden yardım istiyorum. Ben Metin2 pvp oyuncusuyum. Bu oyundan maddi gelir sağlıyorum. Fakat bilgisiyarım fazla oyunu kaldıramıyor. 4. sekmeden sonra CPU kullanımı %100'e dayanıyor. Bu yüzden daha fazla oyun açamıyorum ve bilgisiyarda gezinemiyorum. Lütfen yardım edin ne tür takviyede bulunmam lazım ?

Bazı özellikler ;
1.png
2.png
3.png
4.png

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Öncelikle işletim sisteminiz Windows 10 ile eğiştirilip BIOS güncellenmeli.
  2. İşlemciniz çok zayıf. Hemen tıkanacaktır. i5 4460 gibi işlemcilere yönelmelisiniz.
  3. Bellek yetersiz kalacaktır işlemciyi yükelttiğiniz zaman. 8'e tamamlayınız.
  4. Ekran kartınız yok sanırım. En az R7 250X almanızı öneririm.
  5. PSU'nun yeterli olup olmadığını kontrol edin.

Üstte @JaroxJamaica 'nın belirttiği sistem güzel. Ben de size en az bütçeyle o bilgisayarı nasıl canlandırırsınız onu söyleyeyim.

Öncelikle Metin 2 ekran kartı olmadan da çalışan bir oyun olduğundan R7 240 almanız dahi yeterli olacaktır. Ekran kartı almanızı önerme sebebim ise RAM'e binen yükün azaltılması ve RAM'lerin daha rahat çalışmasıdır. %95 PSU'nuz R7 240 destekler. Güç isteyen bir kart değildir.
İkinci olarak CPU i5 4460 sağlam bir işlemci işinizi çok rahatlıkla görür. Daha ucuz olarak G3258 veya İ3 4130'u da tercih edebilirsiniz. 4. nesil sağlam işlemcilerdir. Çift çekirdek olduğu korkutmasın i3 zaten 4'e çıkıyor. G3258 ise Metin 2 nin hakkından çok rahat gelir.
Üçüncü olarak RAM tavsiyesi. Metin 2 gibi bir oyunda en çok yük RAM ve CPU ya biniyor. RAM 4 GB kullandığınızı gördüm. Size opsiyonları önereyim siz uyanı uygulayın.
  • RAM'inizi AIDA64 programını kurarak bulun tek slot veya çift slotsa ona göre bir işlem uygulamanız gerek.
  • Tek slot olduğunu varsayımda bulunalım. Muhtemelen 1333 veya 1600 Mhz bir RAM. Aynısından bir adet alıp 8 yaparsanız işinizi görür.
  • Çift slot 2+2 GB şeklinde olduğunu düşünelim. MHz değerleri muhtemelen yukarıda belirttiğim değerlerle aynıdır. O zaman slotlardan birisini 2 GB rami iptal edip 4 GB aynı MHz ve CL değerinde bir RAM takmalısınız.
Yukarıda belirttiğim en düşük bütçeli tavsiye. Bütçenizi ve sisteminizin (RAM, anakart) detaylı bilgilerini verirseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz.

Merhaba , özür dilerim 1 günlük ceza aldığım için yorum yapamadım.
Benim bütçem 700 TL , yardım ederseniz sevinirim istediğiniz ram slot bilgisi ;

Eğer istediğiniz bu değilse veya başka bir bilgi istiyorsanız hemen gönderirim , teşekkürler.

Yalan olmasın 4 5 ay önce ben bir pvp serverde pazar açınca saat başı m veriyordu. Benim işlemcim sizinkinin %60 65 performansını anca verir. AFK bırakacağım zaman 23 tane açıp bırakıyordum. Donuyor gibi görünüyordu fakat çalışıyordu. Aktif olarak kasmadan açabileceğiniz çar 6 7 olur muhtemelen.

Muhtemelen 8-10 a kadar açar ama anakartınızı atın bakayım ona göre direk fiyat vereyim.

Anakartınızın internet sitesinden bakın. En fazla kaç destekliyorsa aşağıdaki alternatiflerden bütçenize uyanı seçin.
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı