G2 vs Unlost ECO

gizliaadam

Kilopat
Evet arkadaşlar yeni bir bilgisayar almaya karsr verdim. İkiside benim çok hoşuma gitti. Bütçe olarak Unlost ECO'yu almayı düşünüyorum. Bazı parçaları değiştirdim ve G2 3400 TL ECO ise 2800 TL. Sizce aralarında ne kadar FPS farkı olur?

373921 373922

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle G2. Nedenini açıklıyorum:
1- Eco'da RAM 2400Mhz iken G2'de 3000Mhz.
2- Eco'da 240 GB depolama varken G2'de 480 GB.
3- Eco'da RX570 ITX (Tek Fan) modeli var, G2'de Asus ROG.
4- G2'de kasa ve PSU daha kaliteli.
5- Eco'da R3 2200G G2'de R5 2500X.
Yani kısacası aradaki 1000 TL fiyat farkına değer. Paran varsa G2, 1000 TL fazla verip kaliteli alamam dersen mecburen Eco. Unlost'un bilgisayardan çok anladığını düşünmüyorum. Ne ayarda açtığını göstermeden havaya bakıp bilmem ne yapıp video thumbnail'ına 600 FPS yazıyor. Millet 7600 TL'ye RTX 2070 sistem topluyor Unlost RX590. Alınabilecek tek model Eco modeli, o da düşük bütçeli diye. Bütçesi olmayanlar için ideal.

Yani kısacası aradaki 1000 TL fiyat farkına değer. Paran varsa G2, 1000 TL fazla verip kaliteli alamam dersen mecburen Eco. Unlost'un bilgisayardan çok anladığını düşünmüyorum. Ne ayarda açtığını göstermeden havaya bakıp bilmem ne yapıp video thumbnail'ına 600 FPS yazıyor. Millet 7600 TL'ye RTX 2070 sistem topluyor Unlost RX590. Alınabilecek tek model Eco modeli, o da düşük bütçeli diye. Bütçesi olmayanlar için ideal.
Ya peki ECO'yu alsam sıkıntı yaşar mıyım oyunlarda? Mesela PUBG'de BF 5'te kaç FPS alırım ikisiyle de?

Bütçeyi zorlarsam belki G2'yi alabilirim ancak daha monitör de almam gerek. O yüzden ucuz olan beni çok rahatlatır. Ancak mesela bu iki sistemi kaç yıl kullanabilirim?

Youtube'a ''R3 2200G RX570 BatteField V'' yazdığınızda testleri çıkıyor. Kaç FPS aldığını oradan görebilirsiniz. Yine sorun çıkartmak sistem ama dediğim gibi birçok şeyden kısılmış. Ekran kartı tek fan, işlemci sınırda, RAM hızı düşük... Almışken G2'yi alın derim ama bütçeniz çok kısıtlıysa Eco'yu alın.

Arkadaşım unlost eco sisteminin siparişini vermiştim gelen cevaplar ile sipariş iptal ettim. Sistemin kutu içeriğini bile göndermiyor İnventus 2. el parçalardan oluşan bir sistem yollarlarsa şaşırma sakın. Kargoya ne zaman verilir diye sordum 10 gün içinde dediler şaka gibi 10 gün!

Unlost'un zaten nasıl bir insan olduğunu biliyoruz 10-12 yaşındaki çocukları yayınlarında kumara özendiren birisi. Anlaşma yaptığı siteler ile video çekip bıçak çıkartıp milleti de oralara teşvik ediyor. Kendi kazancı için binlerce kişinin parasını boş yere harcamasına sebep olan bir insanla beraber yapılan bir kampanya ile kutusuz parçalardan oluşan sistemleri almak size kalmış.

Bir de Technopat'ta kampanya başlatmışlar her konuya Unlost Eco alın yazan insanlar var. Unlost'un Steam grubundan bunlar büyük ihtimal. Kendilerine tavsiye etsen almazlar millete tavsiye ediyorlar.

İlle de Eco'ya benzer fiyatta bir bilgisayar alacağım diyorsan AMD Ryzen 3 1300X 3.5GHz, RX570 4GB, 8GB Ram, 1TB HDD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu PC bunu al ve bellekleri alt kısımdan 10 TL daha verip 3000 Mhz al. İstersen 135 TL daha verip SSD alabilirsin, sana kalmış. Ben biraz daha para verip daha iyi bir bilgisayar almak istiyorum dersen de AMD Ryzen 3 2300X 3.5GHz, RX570 4GB, 8GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu PC bu sisteme yönel. Yine dediğim gibi 135 TL verip SSD alabilirsin.

Attığınız kasalar çok kötü, evet fiyatı düşük bütçe dostu ama aşırı derecede anakartları en düşük güç kaynakları en düşük seçilmiş. Ekran kartı da tek fanlı modeli, indirimlerde 1000 TL ye 2600 alınabilirken 1300X 800 TL vermek saçmalıktır.

Attığınız kasalar çok kötü, evet fiyatı düşük bütçe dostu ama aşırı derecede anakartları en düşük güç kaynakları en düşük seçilmiş. Ekran kartı da tek fanlı modeli, indirimlerde 1000 TL ye 2600 alınabilirken 1300X 800 TL vermek saçmalıktır.
Tamam hocam. Sizin bu bütçeye öneriniz nelerdir?

Benim tavsiyem bu sistem bir kere alınıyor, parasına yazık etmesin az daha üstüne koysun. Bütçesi eğer 4100 TL bandında ise çok güzel uygun fiyatlı bir sistem topladım.
En önemlisi işlemci ekran kartı kolay kolay değiştirilemeyen parçalar fiyatlarından dolayı. Tekrar tekrar söylüyorum 1 ay beklemeniz gerekiyorsa gene bekleyin ama uzun vadeli bir sistem toplayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı