Çözüldü G2030 Sistem Unibeast ile dosya kopyalarken hata

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Sorunum başlıktaki gibi. İlk önce dosya kopyalarken hata aldım (Maalesef hatayı hatırlamıyorum, not almadım :oops:). Mecburen çıktım Unibeast'ten tabi. Daha sonra başka bir USB'yi GUID olarak bölümlendirip ismini USB yaptım (Dosya tipi haliyle Mac OS Extended Journaled). Daha sonra Unibeast'i tekrar başlattım (16 GB USB belleğimi seçtim, UEFI Bootloader'ı seçtim ve grafik olarak bir ayar değiştirmedim). Dosyaları kopyaladıktan sonra Unibeast, USB'ye bootloader yüklemeye geçti. 1-2 dakika sonra da tekrar hata verdi. Maalesef işlem iptal oldu yine. Rehberlere bakarak tek tek yaptığım her adımı kontrol ederek şimdi yine başlıyorum. Sizce neden hata alıyorum?
- USB belleğim Kingston DataTraveler 16 GB
- Attığım sistem Mac OS X El Capitan 10.11.1
- Unibeast 6.0.1 kullanıyorum.
- Unibeast'te bootloader modunu UEFI seçtim (Intel Pentium G2030 - MSI H61M P20 G3) ve grafik ayarlarından hiçbirini seçmedim.
- Bu işlemleri VirtualBox'a kurduğum iATKOS ML2 üzerinden yapıyorum.

Arkadaşlar hala bootloader kurulurken hata alıyorum. Log'lara göz attım ve EFI bölüntüsüne erişemediğini fark ettim (Yarın buraya da atarım log dosyalarını). Hatta bu kısmı terminal ile HFS veya FAT32 olarak biçimlendirmem için kodları da yazmış.
Sizce Clover'ın EFI bölüntüsüne erişememesinin sebebi nedir?

Tamam, bir de Legacy olarak deneyeyim. Eğer hala olmazsa buradaki imajı indiririm.

Sorunum çözüldü @montezuma . Yardımın için teşekkür ederim. Legacy olarak kopyalama yapınca işlem başarıyla tamamlandı. Ama aklıma takılan 2 soru daha var. Eğer ben bu USB ile aynı disk üzerinde farklı bir bölüme kurulum yaparsam Windows Boot Manager bozulur mu? Ve Windows'u UEFI olarak kullanabiliyorken neden USB'ye UEFI olarak kopyalayamadım?

Bozulmaz. Ancak Windows Boot dosyasına yanlışlıkla silersen, evet bozulur. Aşağıdaki Video' da Dual Bot kurulumunu nasıl yapacağını anlatılmış. Başlamadan önce bu videoyu izle.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı